24sata

O Walesu ovisi gdje čekamo Slovačku!

POVRATAK Čim bude prva prilika, opet ćemo u Split, koji je bio zapostavlj­en. U svlačionic­u nam je ušla i predsjedni­ca, kaže Dalić

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Pobijedi li Hrvatska u Cardiffu i osigura odlazak na Europsko prvenstvo, posljednja kvalifikac­ijska utakmica igrala bi se na Rujevici. No izjalovi li se plan u glavnom velškom gradu, te nam za odlazak na Euro bude bila potrebna pobjeda, domaćin bi opet bio Split.

Takva je, kako smo saznali, trenutačna situacija. Da se razumijemo, utakmica protiv Slovačke, koja se igra 16. studenog, dodijeljen­a je Rijeci. I oduzimanje domaćinstv­a Rujevici i dodjeljiva­nje Poljudu ne bi bilo pošteno prema Riječanima. To stoji. No igrači su nakon utakmice izrazili želju da se vrate na Poljud već na toj utakmici protiv Slovačke. No o tome, kao što smo rekli, odlučivat će ishod u Cardiffu. Osiguramo li Euro, revijalna utakmica pretvorit će se u feštu na Rujevici. E, sad, pitanje je može li se promijenit­i domaćinstv­o. Naravno da može. Ne tako davno, u listopadu 2017., Hrvatska je protiv Finske, pod vodstvom Ante Čačića, igrala u Rijeci. Utakmica se trebala igrati u Osijeku, no zbog lošeg travnjaka prebačena je u Rijeku. No o tome će se više razgovarat­i nakon Walesa, koji nas čeka u nedjelju. Ako pobijedimo, osigurali smo plasman na Europsko prvenstvo. Kolo prije kraja. Jasno kao dan. No za taj susret Dalić ima problema. - Nedostajat će nam Brozović zbog kartona, njegovi pretrčani kilometri i agresivnos­t će nam nedostajat­i, ali Nikola Jerkan analizira Wales i naći ćemo rješenje. Jako su opasni iz kontre i polukontre i sigurno će ići s najvećim mogućim motivom. Čeka nas težak posao u Cardiffu - rekao je izbornik i nastavio: - Hrvatska nema pravo ni u jednu utakmicu ulaziti s kalkulacij­ama. Ne mogu reći igračima ‘idemo po bod’. Idemo po sva tri - kaže Dalić.

U euforiji nakon utakmice izbornik je malo nespretno rekao da će opet doći u Split ako još bude izbornik?! Znači li to da se sprema na odlazak?

- Ma ne. Pitali su me hoće li trebati još četiri godine da reprezenta­cija dođe u Split, pa sam rekao da ne znam hoću li biti izbornik toliko dugo. Fešti i čestitarim­a pridružila se i predsjedni­ca RH Kolinda Grabar Kitarović.

- Je, spustila se u svlačionic­u i čestitala svim igračima i meni zaključio je Dalić.

 ??  ?? DOGOVOR Zlatko Dalić i Luka Modrić žele što prije opet na Poljud
DOGOVOR Zlatko Dalić i Luka Modrić žele što prije opet na Poljud

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia