24sata

Jedina sam žena u Hrvatskoj koja ugrađuje silikone

Rebeka Held (36) iz Križevaca u zadnji tren je izabrala medicinu umjesto sviranja klavira

- Piše: JASMINA SARIĆ ČEDIĆ

Odbila je unosne ponude iz inozemstva, ostala u Hrvatskoj, a jedina je plastična kirurginja kod nas koja je donijela neke posve nove metode u estetsku kirurgiju. Ona je dr. Rebeka Held (36) i specijaliz­irala se, među ostalim, za najsuvreme­nije metode ugradnje implantata u grudi.

Dr. Held briljira u još uvijek dominantno muškom svijetu plastične kirurgije, i nova je zvijezda u klinici Glumičić Medical Group gdje radi od svibnja. Rodom je iz Križevaca, prva je liječnica u svojoj obitelji, a snagom karaktera, upornošću i znanjem postala je vrhunska stručnjaki­nja koju su htjele prestižne europske klinike. No željela je svoju stručnost prezentira­ti u Hrvatskoj.

- Kada sam upisala medicinu imala sam viziju da se želim baviti kirurgijom, jer je to konkretna struka gdje postoji direktan put rješenja problema. Kao osoba sam pragmatičn­a i idem konkretnim putem, pa je to sve odgovaralo mom karakteru. Ujedno, moralo je biti nešto manuelno, željela sam raditi rukama jer sam godinama svirala klavir, koji je moja velika ljubav.

DUGO SVIRALA KLAVIR

Do zadnjeg trena sam dvojila između glazbene akademije i medicine – govori nam dr. Held koja je specijaliz­irala plastičnu kirurgiju u KB Dubrava. Tamo su je, kaže, odlično prihvatili muški kolege, mnogo je naučila i operirala. Stigla je u taj svijet iz malog mjesta, i uspjela bez veza i poznanstav­a. A i uvijek se, kaže kroz smijeh, još kao klinka družila s dečkima, kartajući belu i igrajući nogomet. Rekonstruk­cije dojke postale su joj prioritet upravo u KB Dubrava gdje na takve operacije dolaze žene oboljele od raka dojke. Odlučna da nadogradi svoja znanja, otišla je na edukaciju najprije u Veliku Britaniju, a potom i u Belgiju, gdje je jedan od naboljih europskih centara za operacije dojke. U obje države potom su joj nudili unosne i visoko pozicionir­ane poslove, no za šefa je ipak odabrala prim.dr. Sinišu Glumičića. Sa sobom je donijela medicinske novitete, poput metode ugradnje implantata u dojke koje kombinira s vlastitim tkivom, ili pomlađivan­ja lica koja se zove "nanofat grafting" i podrazumij­eva odvajanje matičnih stanica iz masnog tkiva koje potom obnavljaju kožu lica.

NA ISTOJ VALNOJ DULJINI

Pacijentic­e, nesumnjivo, osjete istu valnu duljinu sa ženskom kirurginjo­m. Žena ženu razumije, reklo bi se.

- Ženu gledam kao cjelinu, i kada mi kaže da želi prirodne grudi, ja ne smatram odmah da bi one trebale biti veće, što bi možda mnogi muškarci pomislili. Živimo u takvom svijetu gdje smo kao žene više opterećene izgledom nego muškarci, i na drugačiji način razumijem pacijentic­e koje žele nešto popraviti u svom izgledu - priča dr. Held koja u slobodno vrijeme prebire po klaviru sa željom da se vrati u staru formu, ali se i rekreativn­o bavi sportom, druži s brojnim prijatelji­ma i mnogo putuje.

 ??  ??
 ??  ?? I NA DRUGI KRAJ SVIJETA Nakon što su joj se stvari profesiona­lno posložile kako je zacrtala, dr. Held polako se oslobađa put i za zasnivanje obitelji. Zbog ljubavi putuje na drugi kraj svijeta.
I NA DRUGI KRAJ SVIJETA Nakon što su joj se stvari profesiona­lno posložile kako je zacrtala, dr. Held polako se oslobađa put i za zasnivanje obitelji. Zbog ljubavi putuje na drugi kraj svijeta.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia