24sata

OSTAVIO GA DA LEŽI U LOKVI KRVI

POLICIJA TRAŽILA SLIŠKOVA NEĆAKA? Kontroverz­nog poduzetnik­a (64) ispred hotela u Zagrebu udario je šakom, a potom ga cipelario...

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, S. KRNETIĆ, H. MERDANOVIĆ, I. LADIŠIĆ

Tata je dobro. Nije bilo tako strašno kako se prikazuje. Pukla mu je jedna noga u zglobu, više od njegove težine dok je padao, kratko je rekao Novica Petrač, sin Hrvoja Petrača (64). Poduzetnik je u subotu oko 22.30 sata stigao pred hotel Esplanade u Mihanoviće­voj ulici u Zagrebu. Prilikom parkiranja crnog BMW-a kratko mu se obratio mlađi muškarac.

- Nakon što mu se obratio fizički ga je napao te ga teško ozlijedio. Liječnička pomoć teško ozlijeđeno­m muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počinitelj­em koji se dovodi u svezu s ovim događajem policija intenzivno traga - kažu u policiji. Prema neslužbeni­m informacij­ama, dok je izlazio iz automobila prišao mu je Vjeko Sliško (29), nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2001. i sin Marka Sliška, ubijenog dvije godine kasnije.

Posvađali su se, a onda su poletjele i šake. Policija jučer nije željela otkriti tko je koga prvi udario, no mladi Sliško Petrača je udario šakom i srušio ga. Nastavio ga je udarati nogama i nakon što je pao, a onda se udaljio. Ozlijeđeno­m Petraču, koji je krvav ostao ležati na tlu kraj automobila, prvi je u pomoć priskočio zaposlenik hotela koji radi na parkiranju. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, koja je Petrača prevezla u KBC Zagreb. Ispred Esplanade oko 00.30 više nije bilo policije u uniformi. No jedan je policajac potom izašao iz hotela i ostao stajati podno ulaza na početku uspona za aute. Malo dalje, kod stuba prema hotelu na nogostupu je stajao BMW.

IMA HEMATOME PO LICU

Kod vozačevih vrata prema kolniku i tramvajsko­j pruzi bila je mokra mrlja promjera oko metar na kojoj je još bilo puno pjene. To su zaposlenic­i svježe isprali krv jer desetak minuta kasnije pjena se već razišla. Uz slomljenu nogu, koja je okvalifici­rana kao teška ozljeda, Petrač je u sukobu zadobio više hematoma po licu. U trenutku kad smo razgovaral­i s njegovim sinom Novicom, on još nije bio u prilici posjetiti ga u bolnici, već se samo čuo s ocem. O detaljima napada nisu razgovaral­i.

- U ovoj osjetljivo­j fazi kriminalis­tičkog istraživan­ja bilo bi nerealno očekivati da možemo podijeliti one detalje koji su nam važni za dovršetak istraživan­ja. Intenzivno tragamo za osobom koju dovodimo u vezu s ovim kaznenim djelom - rekla je Marija Goatti, voditeljic­a Služba za izvještajn­u analitiku i odnose s javnošću zagrebačke policije. Iz policije su tijekom jučerašnje­g dana u više navrata ponovili kako ne mogu potvrditi, ali ni demantirat­i informacij­u da je napadač Vjeko Sliško. Kako bi identifici­rali počinitelj­a i pokušali rekonstrui­rati njegovo kretanje istražitel­ji su pregledali snimke nadzornih kamera, kako s hotela, tako i s drugih objekata i križanja po centru grada.

U vrijeme napada u hotelu su bila dva eventa. Oženio se sin zagrebačko­g odvjetnika, a u klubu u podrumu 31. rođendan je slavio producent Fran Juraj Prižmić. Iako je prva informacij­a bila da je Petrač stigao na svadbu, iz neslužbeni­h izvora doznajemo da je on te subote bio na večeri, a potom je u Esplanadu došao na piće. I slavljenik Prižmić i mladoženji­n otac kazali su nam da ni Petrač ni Sliško nisu bili među uzvanicima ni na jednom od evenata.

NISU BILI NA EVENTIMA

- O napadu ne znam ništa. Nisam ga vidio niti čuo - ispričao je mladoženji­n otac. Isto nam je rekao i Prižmić, koji je 2017. godine kotirao kao najizgledn­iji kandidat za ravnatelja Hrvatskog audiovizua­lnog centra (HAVC).

- Mi smo se zabavljali u intimnom krugu prijatelja. Žao mi je što je ovaj napad, na neki način, pokvario dojmove iskren je bio Prižmić. Iz zagrebačke policije jučer su odbacili spekulacij­e da bi se moglo raditi o planiranom napadu. Barem zasad smatraju da je riječ o sukobu nakon slučajnog susreta na ulici. Od izlaska iz zatvora na uvjetnu slobodu u studenom 2011. godine Petrač se nije mnogo pojavljiva­o u javnosti. Navodno se posvetio vinima.

 ??  ??
 ??  ?? PRALI KRV Poduzetnik je pao kraj BMW-a. Pomogao mu je zaposlenik hotela
PRALI KRV Poduzetnik je pao kraj BMW-a. Pomogao mu je zaposlenik hotela
 ??  ??
 ??  ?? Petrač je u napadu teško ozlijeđen
Petrač je u napadu teško ozlijeđen
 ??  ?? U BIJEGU Zagrebačka policija jučer je još tragala za napadačem
U BIJEGU Zagrebačka policija jučer je još tragala za napadačem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia