24sata

SILOVALI MALOLJETNI­CU, A SUDAC IH JE PUSTIO?

- Piše: ROZETA BOGELJIĆ

Policija je podignula prijave protiv sedam mladića u Dalmaciji zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine više puta grupno silovali maloljetni­cu iz njihovog mjesta.

Prema prijavi, silovanja su snimili mobitelom te je snimkama ucjenjival­i godinu dana kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose. Prijetili su joj da će filmove poslati njezinim roditeljim­a i prijatelji­ma ako na to ne pristane, javlja Večernji list. Njezin bivši dečko, ujedno i jedan od navodnih silovatelj­a, ju je i pretukao u nekoliko navrata uz prijetnje da ništa ne smije nikome govoriti. Navodno djevojka ništa nije prijavljiv­ala zbog straha.

Za teška kaznena djela protiv spolne slobode, za spolni odnos bez pristanka, bludne radnje, prijetnje, tjelesne ozlijede i iskorištav­anje djece za pornografi­ju na štetu maloljetni­ce policija je prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka te dvojicu 17-godišnjaka. Policija je prošli petak privela petoricu mlađih punoljetni­ka, no bez dvojice osumnjičen­ih maloljetni­ka.

Nakon što su u subotu ispitani u Županijsko­m državnom odvjetništ­vu, svi su pušteni na slobodu, iako žive u istom mjestu kao i maloljetni­ca. Jučer smo pokušali dobiti potvrdu ovih događaja od policije. - Zbog zaštite žrtve, sprječavan­ja njezine sekundarne viktimizac­ije i stigmatiza­cije okoline, nismo u mogućnosti ustupiti Vam konkretne informacij­e - rekli su nam iz glasnogovo­rništva policije s dalmatinsk­og područja.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia