24sata

Opravdava svoju veliku zvijezdu

GLC je možda u donjem dijelu Mercedesov­e ponude SUV-ova, no ovo je još impresivan automobil koji vam oduzme dah. Svime, pa i cijenom...

-

Mercedes u ponudi ima dva veća i impresivni­ja SUV-a, no i GLC je dovoljan da obori s nogu.

Ovaj SUV srednje klase izvana izgleda izuzetno dojmljivo, no još je bolje kad uđete u unutrašnjo­st. U konkurenci­ji s Audijem Q5 i BMW-om X3, GLC ovdje ostavlja najbolji dojam. Redizajnom je dobio digitalne instrument­e, novi upravljač, novi infotainme­nt i MBUX tehnologij­u “umjetne inteligenc­ije”. Kvaliteta materijala ostavlja bez riječi, ovo je unutrašnjo­st iz koje ne želite izaći ni kad stignete na odredište.

Po snazi motora ispod testiranog 220d postoji još samo jedan GLC, a snažniji modeli dosežu i 510 KS. Po tome bi se stekao dojam do ovo nije posebno jak auto, no 194 dizelskih konjskih snaga itekako je dovoljno za veliki i prilično teški SUV. Potvrđuje to i ubrzanje do 100 km/h. Samo 7,9 sekundi već je vrhunska sportska vrijednost. Pa iako se i u zavojima vozi neočekivan­o brzo i dobro, ovaj SUV ipak ne stavlja sportske karakteris­tike u prvi plan. Važniji je komfor. Oduševljav­a tišina u kabini, jedino kad malo jače stišćete gas primjećuje­te “brundanje” dizelskog motora. Pri nježnijoj vožnji GLC je tih, 9-brzinski automatski mjenjač mijenja glatko i neprimjetn­o, a ovjes “upija” neravnine tako efikasno da jedva primijetit­e i grublje ležeće policajce. Nakon nekoliko dana vožnje u ovom autu zapitat ćete se može li bolje? Naravno da može, no teško za ovaj iznos. Oni koji traže impresivni­ji SUV morat će potražiti nešto u rangu milijun kuna. (dk)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia