24sata

Srbić osvojio svjetsko srebro

SVJETSKI DOPRVAK Bol? Ma nije to bilo tako strašno, mene je bol u ruci zasmetala samo prilikom prvog elementa koji sam radio tijekom nastupa, kaže Srbić koji je do hotela morao - tramvajem

- Piše: HRVOJE TIRONI

Tin Srbić (23) napravio je čudesne stvari, na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu stigao do srebrne medalje u preči.

Najbolji hrvatski gimnastiča­r odradio je odličnu vježbu, od nove svjetske medalje nije ga udaljila niti ozljeda lijeve ruke. Tin Srbić dobio je 14.666, što mu je i najbolji rezultat u dosadašnja tri finala na svjetskim prvenstvim­a. Zlatni je bio Brazilac Arthur Mariano, a brončani Rus Artur Dalalojan. - Zadovoljan sam, sretan i ponosan. Bio je to dobar nastup, imao sam ja u životu i boljih i lošijih vježbi, ali sada sam u pravom trenutku bio na visokoj razini. Onako, sam sebi bih za ovaj nastup od 1 do 10 dao ‘devetku’. Ispunio sam svoja očekivanja u Stuttgartu, uzeo svjetsko srebro, pa i osigurao nastup na Olimpijski­m igrama, što mi je bio dječački san - javio nam se iz Stuttgarta Srbić dok se tramvajem iz dvorane vraćao prema hotelu. - Haha, ne brinite, sve je bilo sjajno organizira­no. Meni je u Stuttgart došlo desetak prijatelja iz kluba, pa sam poslije ceremonije dodjele medalja ostao s njima, proslavio srebro. Je li ‘pala’ i koja pivica? Haha, naravno, i ja sam čovjek od krvi i mesa. Ništa pretjerano, ali sam se opustio i u dobrom društvu popio koje pivo. Prijatelji iz kluba su me iznenadili dolaskom, nisam znao da u tolikom broju dolaze. I tako dok smo mi slavili, svi su autobusi od dvorane već otišli prema gradu, pa smo do hotela morali tramvajem.

OK, kakvi su vam sada planovi za dalje? Kada vam kreću pripreme za OI u Tokiju?

- Još ne znam, sada ću doći u

Zagreb, pa otići kod liječnika i vidjeti što je zapravo s mojim zglobom. A onda ćemo, ako bude potrebno, krenuti s rehabilita­cijom, pa poslije toga napraviti plan i program priprema za OI. Želim se tamo pokazati u najboljem svjetlu. Koliko vam je problema predstavlj­ala ta bol u ruci? Prilikom doskoka napravili ste bolnu grimasu... - Ma nije to bilo baš tako strašno, mene je bol u ruci zasmetala samo prilikom prvog elementa. A kako me tada ruka baš zaboljela, malo mi je to smetalo do kraja nastupa. I baš taj prvi element nisam napravio savršeno, što je i logično jer zbog bolova taj dio vježbe i nisam trenirao. No, taj prvi element i završni doskok mogli su biti malo bolji - završio je Tin Srbić, koji već ima i svjetsko zlato sa SP-a u Montrealu iz 2017. godine.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Poslije svjetskog zlata iz Montreala, osvojio je i srebro u Stuttgartu
Poslije svjetskog zlata iz Montreala, osvojio je i srebro u Stuttgartu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia