24sata

Milijan Brkić opet je uspio uskrsnuti iz političke smrti

-

Ako se pokaže točnim da protiv drugog čovjeka HDZ-a, Milijana Brkića, i ostalih neće biti podignuta optužnica za praćenje i presretanj­e komunikaci­je četiri žene, na dobrom putu je da postane novi Milan Bandić. Čovjek na kojeg se afere ne lijepe i, svaki put kad bi drugi politi- čari pali, on uspije uskrsnuti. Brkiću je ovo jubilarna 10. afera iz koje bi mogao izaći neokrznut. Činilo se da je Brkić još prije godinu dana politički mrtvac, ali ako izađe čist iz ove afere, vratit će se punom snagom. To znači da ćemo gledati novu rundu obračuna u HDZ-u jer Brkić ne zaboravlja. Ako nisu sklopili pakt o nenapadanj­u, Plenković bi iz lovca mogao postati lovina.

• Nakon više od pola godine počelo je suđenje Smiljani Srnec za stravični zločin ubojstva sestre koja je zatim 19 godina bila u zamrzivaču.

• Dosadašnji tijek suđenja pokazuje da bi se sestra Smiljana možda i mogla izvući za djelo koje joj se stavlja na teret. Ona poriče krivnju, a obitelj je odlučila da neće svjedočiti.

Obrana optužene Smiljane ide na prebacivan­je krivnje na pokojnog oca. Uz Smiljanin otisak na vreći, nađeni su i tragovi nepoznate muške osobe. Dokaza je zbog proteka vremena malo i svjedoci ne znaju puno.

Velika nepravda bi bila da smrt Jasmine Dominić ostane bez kazne i bez krivca. Ali sud se mora držati dokaza, a ako je sestra sve znala i šutjela, ne mora značiti da ju je i ubila.

Ne dajte da se zaborave afere, propusti i slučajevi koji su potresli Hrvatsku. Javite nam se na telefon 01/24-24-242, e-mail: reporter@24sata.hr ili Oreškoviće­va 3d, 10000 Zagreb (s naznakom ‘Pisma

čitatelja’)

 ??  ??
 ??  ?? Brkić bi se lako mogao izvući iz afere SMS
Brkić bi se lako mogao izvući iz afere SMS
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia