24sata

Kad Vrdoljak gradi zgradu, odmah mu uređuju i ulicu

- Piše: IVAN PANDŽIĆ

Splitski kotar Žnjan, u kojem vlast drži koalicija HDZ-a i HNS-a, dao je suglasnost za radove i tijekom ljeta tvrtki Sunčani Žnjan.

Tvrtka je to u vlasništvu HNS-ovca Klementa Bašića i njegova stranačkog šefa Ivana Vrdoljaka. Grade zgradu s 10 luksuznih stanova, a prodajna vrijednost objekta je oko 16,4 milijuna kuna.

Upravo se Bašić natjecao i pobijedio na kotarskim izborima na Žnjanu, ali je mjesto u vijećnici prepustio kolegi. U suprotnom bi bio u situaciji da kao investitor piše vijeću, a onda kao političar o tome glasuje, što je sukob interesa. Kotar Žnjan je većinom glasova, tri HDZ-ova i jednog HNS-ova vijećnika, pristao na iznimku od zabrane radova tijekom ljeta. Odluka je poslana Gradskom vijeću Splita, koje je po toj preporuci odobrilo radove. Osim toga, prva točka HNS-ova programa na kotarskim izborima bila je uređenje ulice Put Žnjana, koja prolazi tik pored zgrade koju gradi tvrtka Bašića i Vrdoljaka. Oporbeni vijećnik stranke Pametno, Sani Marešić, glasovao je protiv odobrenja gradnje tijekom ljeta. Kaže da HNS-a ranije nije bilo u politici Žnjana. - Pojavili su se dva mjeseca prije izbora sa svojim programom i jako se trudili i angažirali u kotaru. Možda i ovaj privatni interes opravdava taj trud – kaže nam Marešić.

No Bašić kaže da nikakvog pogodovanj­a nije bilo jer su zahtjevi za radove tijekom ljeta odobreni svima koji su tražili. Uz njega, tu su još dva investitor­a. Što se tiče ulice, kaže da se i sad zalažu da se obnovi.

- Ona je u užasnom stanju, bez nogostupa, neasfaltir­ana i bez ikakve infrastruk­ture. Na njoj je nedavno stradala jedna djevojčica. Pa za obnovu su bili i Pametno i HDZ - kaže Bašić.

NEZADOVOLJ­AN

 ??  ??
 ??  ?? Vrdoljak je poručio da oporba radi nepotrebnu hajku na tvrtku
Vrdoljak je poručio da oporba radi nepotrebnu hajku na tvrtku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia