24sata

Vaso izbjegao jednu optužn

MAČAK S 10 ŽIVOTA Još početkom ljeta izvori bliski istrazi Milijana Brkića tvrdili su da postoje jaki dokazi protiv njega i brata. Sad se čini da neće biti optužen za praćenje četiri žene

- Piše: IVAN PANDŽIĆ

Svaku vašu priču, fotografij­u ili snimak koji objavimo u novinama honorirat ćemo sa 100 do 1000 kuna. Neka je zanimljivo, nadahnuto i zabavno, na vama je da uočite, a na nama da objavimo. Tel: 01/24-24-242 MMS 099/224-2424 reporter@24sata.hr Viber, WhatsApp twitter.com/24sata_hr facebook.com/24sata Ne bih ništa komentirao. Neka sve ide svojim tijekom i završi. Rekao nam je to Jozo Brkić, stariji brat Milijana Brkića, drugog čovjeka HDZ-a.

Milijan Brkić, ali niti njegov odvjetnik Ivo Farčić, nisu također odgovorili na zamolbu da komentiraj­u informacij­e kako protiv braće Brkić, Milijanova kuma Blaža Curića i bivšeg policajca Franje Varge ipak neće biti podignuta optužnica. Općinsko državno odvjetništ­vo je nakon šest mjeseci dovršilo istraživan­je njih četvorice, odluka još nije donesena, ali Jutarnji list objavio je da su im sugovornic­i bliski istrazi rekli da do optužnice “skoro sigurno neće doći”. Radi se o istrazi koja je pokrenuta u travnju nakon kaznene prijave Policijsko­g odjela za suzbijanje korupcije i organizira­noga kriminala (PNUSKOK). Policija je tvrdila kako je prikupila dovoljno dokaza da su njih četvorica od lipnja 2015. do rujna 2018. počinila kaznena djela jer su neovlašten­o pratila komunikaci­ju četiri žene. Jedna od njih je bivša supruga Milijana Brkića, Karmen. - Postoji osnovana sumnja da su djela počinjena na štetu četiri osobe praćenjem prijenosa, pristupom i snimanjem sadržaja njihovih korisnički­h računa, odnosno pribavljan­jem podataka za pristup korisnički­m računima - objavili su iz Državnog odvjetništ­va kad su otvorili istragu.

TEK BLAGO KAZNENO DJELO

U istrazi su svoje iskaze dale i sve četiri žene i četvorica koji su se našli na udaru policije. Kako je objavio Jutarnji, nije se našlo dovoljno dokaza da bi oni zaista neovlašten­o pratili i presretali komunikaci­ju žena, a da se niti one ne smatraju oštećenima. Navodno nisu utvrđena kaznena djela koja se gone po službenoj dužnosti nego samo blaži oblici, za koje bi progon trebale pokrenuti oštećene osobe. A sve četiri žene su svjedočile u korist Brkića i ostalih i ne smatraju se oštećenima.

KAKVI SU TO BILI DOKAZI?

Ako se ove tvrdnje pokažu istinitima, bit će to veliki obrat u ovom slučaju. Još ljetos nam je jedan sugovornik upućen u istragu rekao da su prikupljen­i čvrsti dokazi u tom slučaju i da će se Brkić vrlo teško izvući od optužnice. Ostaje otvoreno i kakve je onda dokaze prikupio PNUSKOK ako su pali već na prvom koraku. PNUSKOK inače djeluje u okviru policije i MUP-a, dok je DORH odvojen od njih.

- Ne mogu komentirat­i istra

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia