24sata

NIJEMCI IPAK BOLJI ZA GOL

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

LUKA CINDRIĆ Njemačka je dobila prvo od dva ‘poluvremen­a’ ovog tjedna. U zagrebačko­j Areni, poluprazno­j Areni (oko 5000 gledatelja), pobijedila je 26-25.

Bilo bi, naravno, ljepše da smo vidjeli više od naših rukometaša jer dva i pol su mjeseca do Eura. Mogu bolje, ali prvi je cilj isprobati sve što se može. Rezultat ostaje u drugom planu, što ne znači da ćemo u subotu na izlet u Hannover. - Najbitnije je da se nitko nije ozlijedio. Zanimljiva utakmica, naravno da nije ugodno kada se izgubi, ali bolje sada nego u prvom mjesecu - kaže kapetan Domagoj Duvnjak.

- Lijepo je igrati uvijek pred domaćom publiko koliko god ljudi bilo - dodao je Cindrić. Červar je dosta isprobavao, malo i previše u prvih 20 minuta, izredali su se mnogi već do 20. minute, (nije igrao samo Martinović), a najviše je pokazao Matanović i s pet golova bio naš prvi strijelac. Tad su Nijemci okrenuli rezultat (12-10), koji je u 43. narastao i do zabrinjava­jućih 21-16. Šest minuta kasnije Arena je bila posve drugačijeg raspoložen­ja jer je Šebetić zabio za preokret. Međutim, nismo izdržali na tom valu, Kühn je pogodio minutu prije kraja, a Mamić pa onda i Cindrić nisu uspjeli ‘ugasiti požar’. Djevojke su se, pak, ranije pobrinule da ne bude dvostrukog njemačkog slavlja. Napravile malu senzaciju odigravši 21-21 (1112) jer gošće su stigle u najboljem sastavu, dok su Šoštariću nedostajal­e sve internacio­nalne igračice i sve Podravkine. Izgledalo je puno, ali 45 sekundi prije kraja za remi je zabila Kristina Prkačin. Posebno slovo zaslužuje i golmanica Tea Pijević koja je obranila 15 udaraca. du - kaže Gračan. Bila je to nezaboravn­a večer, 24. listopad 1984. zauvijek će ostati zapisan zlatnim slovima.

 ??  ?? Srednjeg vanjskog Barcelone nije išlo protiv Njemačke
Srednjeg vanjskog Barcelone nije išlo protiv Njemačke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia