24sata

I meni je bilo teško nabaviti ulaznice za Šahtar! Bit će ludo

SPEKTAKL U SRIJEDU U Ukrajini smo iznenadili i sami sebe, Taison je najopasnij­i, a Konopljank­e su se plašili i u našoj reprezenta­ciji, kaže Perić

- Piše: HRVOJE TIRONI

Iskreno, iznenadila me naša igra u Harkivu, nisam navikao na takva gostujuća izdanja Dinama u Europi. A iznenadili su se i moji sugrači, kaže Dino Perić (25).

Dinamo je uspješno (1-0) odradio Inter, u Maksimiru se svi okreću Šahtaru. - Inter? Teško je igrati takve utakmice, na tribinama je malo gledatelja, sami sebe čujemo na terenu. Odigrali smo odlično, oni nisu stvorili prigodu, a jedan gol nam je bio dovoljan za pobjedu. Najbitnije je što smo ih ostavili bez udarca prema golu - kaže Dino Perić, pa nastavlja:

IMAMO PREVELIK RESPEKT

- Ostalo nam je dovoljno snage i energije za Šahtar, protiv Zaprešićan­a smo odigrali rutinski. Sada kreću pripreme za Šahtar, u Harkivu smo dokazali da možemo igrati s njima, a pred našom publikom ćemo još jednom pokazati da smo prava momčad. U subotu su pred Maksimirom bile velike gužve, igrači su se sami mogli uvjeriti kakvi su bili redovi za ulaznice sa Šahtarom. - Ma vidio sam te redove, prijatelji su me još jučer oko 12 sati zvali za ulaznice, pa i meni ih je bilo teško nabaviti. Drago mi je zbog takve potražnje, što će biti pun Maksimir, mi smo sva- ku domaću utakmicu igrali sjajno. Doma se nikoga ne plašimo, pa ni Šahtara. Kako vas se dojmio Šahtar? - Šahtar je odličan prema naprijed, stvarno su opasni kada je lopta u njihovom posjedu. Ali, meni se u Ukrajini svidjela naša igra, i mi smo bili opasni. Imali smo prostora prema naprijed, vjerujem da ćemo ga sada imati i više. Siguran sam da ćemo sada biti još čvršći, još agresivnij­i. Dojmio me se Šahtar, ali više smo mi sami sebe dojmili. Znači, bili ste iznenađeni igrom Dinama u Ukrajini? - Pa jesam, bio sam. Još da maknemo taj preveliki respekt prema tim momčadima. Kao da nam na takvim utakmicama treba 15-20 minuta da vidimo kako možemo igrati, pa tek onda shvatimo kako smo i mi odlična momčad. Skupljamo velike utakmice, u svakoj ćemo biti sve bolji. Toliko smo puta pokazali kvalitetu, ali moramo to i sami do kraja shvatiti.

BJELICA: ZAŠTO STE TUŽNI?

Biste li u srijedu bili zadovoljni bodom?

- Ne, ne bih. Pa u Harkivu smo osvojili bod, a mogli smo i pobijediti. OK, bila je to otvorena utakmica, moglo je svakako završiti, ali sada smo u Zagrebu. Tamo smo bili tužni u svlačionic­i, treneru nije bilo jasno zašto sjedimo pognutih glava. Ali, to je bio dobar rezultat, sada idemo na pobjedu. Najopasnij­i igrač Šahtara?

O REPREZENTA­CIJI NEĆU

- Taison! Baš je opasan s loptom u nogama, brz i okomit, ima jako dobar pas. Ma Šahtar ima dobre igrače prema naprijed, Konopljank­a u posljednje vrijeme nije puno igrao, pa upadne u momčad i odmah osjetite kakav je igrač, na kraju nam i zabije gol. Znam kad je naša reprezenta­cija igrala protiv Ukrajine, svi su se pribojaval­i Konopljank­e i Jarmolenka, a na klupskoj razini to je još izraženije. Očekuje vas zanimljiv mjesec, poslije borbe za europsko proljeće stižu reprezenta­tivne obveze. A protiv Slovačke mogli biste krenuti od prve minute... - Joj, nemojte o tome, molim vas. Preda mnom su dvije važne utakmice s Dinamom, dvoboji sa Šahtarom i Rijekom, a kada to prođe o reprezenta­ciji ćemo pričati koliko god treba. Vaša poruka navijačima za srijedu? - Svi zajedno, idemo na glavu!

 ??  ?? REPREZENTA­CIJA DINO PERIĆ BIO JE NA POSLJEDNJE­M POPISU ZLATKA DALIĆA, A SADA BI U KLJUČNOM DVOBOJU PROTIV SLOVAČKE (NEMA LOVRENA I VIDE) MOGAO ZAIGRATI ČAK OD PRVE MINUTE
REPREZENTA­CIJA DINO PERIĆ BIO JE NA POSLJEDNJE­M POPISU ZLATKA DALIĆA, A SADA BI U KLJUČNOM DVOBOJU PROTIV SLOVAČKE (NEMA LOVRENA I VIDE) MOGAO ZAIGRATI ČAK OD PRVE MINUTE
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia