24sata

Grčka ljepotica iz Podravke: Bila sam atletska prvakinja

ĆEVAPI SU MI NAJDRAŽI Hrvatska se obala ne može mjeriti s grčkom, a kovrče ne diram, to je moja afrička krv, kaže Lamprini Tsakalou

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Kovrče ne mijenjam!, odmah nam je do znanja dala Lamprini Tsakalou (26), atraktivna rukometaši­ca Podravke.

Tako joj piše u rodnom listu kako bi se zadovoljil­a forma grčko-latinske gramatike. Za prijatelje i obitelj ona je Labrina. U Koprivnicu je došla ljetos, igra i lijevo i desno, iako je primarno na sredini napada i središnji stup obrane. Rođena je u Grčkoj, u selu Peta nadomak grada Arte. Baka joj je iz Demokratsk­e Republike Kongo, po njoj je i dobila ime, obožava arhitektur­u i sve što ima veze uz iscrtavanj­e, iako se umjesto fakulteta arhitektur­e odlučila za onaj kineziološ­ki. U budućnosti? Htjela bi se baviti sportskom psihologij­om.

Tri brata također su sportaši, kao i roditelji. Obožava atenski AEK, navija za Barcelonu, a u NBA-u za LeBrona Jamesa i Giannisa Antetokoun­mpa. Odakle onda uopće u rukometu? - Postojao je jedan dobar klub u mom rodnom mje- stu i trener me gledao dok sam igrala za školu, pa me pozvao. Morala sam odlučiti između atletike i rukometa.

U atletici njezine

BIT ĆU

PSIHOLOGIN­JA su discipline bile 800 metara i 1000 metara, ali i skok u dalj. - Bila sam vrlo uspješna, uvijek sam se natjecala sa starijim curama. Imam dosta zlatnih medalja i pehara, no u gradu jednostavn­o nije bilo uvjeta da se nastavim baviti atletikom. Iz Grčke je otišla prije dvije godine, iz Atene u Ljubljanu. Sada u još manji grad.

- Bila sam u

Zagrebu i

veselim se Božiću jer svi su mi rekli da je čudesno. Skoknula sam i do Jadrana, ali samo sjevernog. Čula sam da je južnije još bolje, no ja sam odrasla u Grčkoj i ne mogu se vaše plaže i more uspoređiva­ti s grčkima. Volite li onda barem hranu? - Ćevapi su mi najdraže jelo. A hrvatski je jezik zahtjevan. Cure mi pomažu, no razumijem većinu onoga što trener govori. Naravno, to su sportske fraze, izvan dvorane puno je teže. A što radi u slobodno vrijeme? - Gledam filmove, serije i jednostavn­o šećem. Uh, i Instagram. Puno Instagrama, ha,ha. Moto joj je (i prva tetovaža) “ciljaj na mjesec, ako i promašiš, završit ćeš među zvijezdama”.

- Imam sedam tetovaža, ali nisu velike. Ako i napravim još koju, neće biti previše vidljiva.

Valjda ne misli skoro praviti nove zahvate na svojoj unikatnoj frizuri...

- To je moja afrička krv na koju sam ponosna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia