24sata

Auf wiedersehe­n, Niko! Kovač je bivši

DAO OSTAVKU ‘Smatram da je ovo bila prava odluka za klub u ovome trenutku. Rezultati i igra su me natjerali na ovo...’

- Piše: Z. BARIŠIĆ, B. TRIFUNOVIĆ

Nakon godinu i pol dana u Bayernu, 65 utakmica i tri trofeja, Niko Kovač odlazi iz Bayerna. Tako je odlučio sam hrvatski trener koji je dao ostavku.

Iako su njemački mediji tijekom nedjelje pisali kako Niko mora pobijediti sljedeće dvije utakmice ako želi ostati trener, Kovač je jučer tijekom dana sam podnio ostavku, a to su u Bayernu prihvatili. - Smatram da je ovo bila prava odluka za klub u ovom trenutku. Rezultati i način na koji smo igrali natjerali su me da donesem takvu odluku - rekao je Niko (48) u oproštaju od bavarskog kluba. Već neko vrijeme zapinjalo je na relaciji Niko Kovač - svlačionic­a Bayerna. Težak poraz u 10. kolu od njegova bivšeg kluba Eintrachta 5-1 bila je presudna točka nakon koje je uprava Bavaraca odlučila zahvaliti našem treneru.

- Moj brat Robert i ja zahvaljuje­mo Bayernu na zadnjih godinu i pol dana. Tijekom tog vremena naša momčad osvojila je prvenstvo, DFB kup i superkup. Bilo je to lijepo vrijeme. Klubu i momčadi želim sve najbolje - poručio je hrvatski trener. On je u Bavarsku stigao nakon što je s Eintrachto­m u svibnju prošle godine osvojio njemački kup. Eru u Bayernu obilježili su razni potresi i kritike. Neki igrači su ga prošle sezone bojkotiral­i, šefovi prijetili otkazom, ali i u tim uvjetima uspio je osvojiti Superkup, Kup i Bundesligu. Kovač je na klupi Bayerna sjedio ukupno 65 puta, a od toga je pobijedio 45, 12 puta je remizirao i osam puta izgubio. Prosječno je po susretu osvajao 2,26 bodova. Niko je prošle sezone osvojio Kup s Eintrachto­m pobijedivš­i upravo Bayern, a sada ga je bivši klub koštao posla u bavarskom velikanu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia