24sata

Država: Brkić nam je dužan za devet lokala, sve smo dali DORH-u

-

KRALJ LOKALA

Iako nam je Jozo Brkić rekao da je tužio tvrtku Državne nekretnine zato što su mu dali poslovne prostore u kojima nema struje, vode i ostalih uvjeta za rad, iz te tvrtke to opovrgavaj­u.

- Nemamo saznanja da su tvrtke povezane s Brkićem tužile Republiku Hrvatsku ili nas - odgovorili su nam na upit iz te državne tvrtke, koja daje u zakup poslovne prostore u vlasništvu Hrvatske. Stariji brat drugog čovjeka

HDZ-a, Milijana Brkića, u jednom je trenutku imao u zakupu čak 41 poslovni prostor, od čega je 25 bilo državnih. Neke je sam vratio, za neke mu je država raskinula ugovore, u nekima još radi. Ostavio je i dug, ali iz tvrtke nisu otkrili koji je iznos.

- Za dospjela dugovanja na devet poslovnih prostora za koje su otkazani ugovori o zakupu pokrenuti su postupci za isplatu putem nadležnog državnog odvjetništ­va - odgovorili su nam.

U utorak smo objavili da, iako ne može dobiti više državne lokale u zakup jer ima dug, Brkić je prepustio vlasništvo nad svojim jednostavn­im tvrtkama drugoj osobi. Jedna od njih je opet pobijedila na natječaju. Brkić tvrdi da je sve darovao i da on više nema ništa s tim iako je bio na pregledu prostora. Ako je Brkić napravio samo manevar, to mu po zakonu prolazi i tako može opet do državne imovine. Jer nam u Državnim nekretnina­ma kažu da gledaju je li dužna tvrtka i aktualni, ne prijašnji vlasnik tvrtke. (ip)

 ??  ?? Jozo Brkić je kroz svoje jednostavn­e tvrtke imao čak 41 poslovni prostor
Jozo Brkić je kroz svoje jednostavn­e tvrtke imao čak 41 poslovni prostor

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia