24sata

Tableti u sve škole stižu od 16. prosinca

IMAJU GARANCIJU Tablete ministarst­vo nabavlja preko tvrtke S&T Hrvatska d.o.o. po cijeni od 1,2 milijuna kuna. Plaćaju ih iz Europskog socijalnog fonda

- Piše: NIKOL ZAGORAC

SVE PO PROPISIMA

Za škole je naručen 91.641 tablet, učenici 5. i 7. razreda imat će svaki svoj, moći će ih nositi i kući, a u nižim razredima bit će jedan tablet na četiri učenika.

- Imamo i podršku teleoperat­era vezano uz pristup internetu. Za škole koje nemaju dovoljnu brzinu prijenosa podataka osiguran je pokućni internet, a i svi učenici u tabletima dobivaju SIM kartice - kazala je ministrica znanosti i obrazovanj­a predstavlj­ajući s nakladnici­ma digitalnih udžbenika tablete koji će od 16. prosinca konačno početi pristizati u sve škole. U nastavi će se početi koristiti u drugom polugodišt­u. Digitalne materijale, multimedij­alni sadržaj, softverska rješenja i udžbenike pripremili su nakladnici Profil Klett, Školska knjiga te Alfa, a u njima su i sve prezentaci­je za učitelje potrebne za vođenje nastave. Cijena svih tableta s PDVom iznosi 101,206.000 kuna, a novac je osiguran iz Europskog socijalnog fonda. Dobavljač tableta je tvrtka S&T Hrvatska d.o.o., dolaze s garancijom od dvije godine, a svaki kvar se mora popraviti unutar 14 dana, tijekom kojih učenik dobiva zamjenski uređaj. Divjak je istaknula kako će tableti biti centralno upravljani, pa će se učitelji rasteretit­i nepotrebno­g posla stavljanja tableta u funkciju. Komentiral­a je i štrajk u školama istaknuvši kako reforma obrazovanj­a nije ugrožena.

 ??  ?? ‘Proces nabave traje godinu dana, svi rokovi
su ispoštovan­i’
‘Proces nabave traje godinu dana, svi rokovi su ispoštovan­i’
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia