24sata

Etto nama šanse: Šahtar ovdje nema što tražiti

BIT ĆE FEŠTA Brazilci u Šahtaru ne igraju obranu i to će platiti. Nemaju nikakve šanse u plavom grotlu, smatra Etto “TAISON JE SJAJAN, ALI ČINI MI SE DA NEMA KOME DODATI LOPTU, DA JE TU PROBLEM ŠAHTARA” “ŠAHTAR IZ 2008. S, WILLIANOM, JADSONOM I FERNANDINH

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Te 2008., kad su Etto, Mandžukić, Badelj i društvo igrali u 3. pretkolu Lige prvaka protiv Šahtara, za Ukrajince su igrali Willian, Brandao, Jadson, Fernandinh­o... Danas su od Brazilaca Taison, Marlos, Ismaily, Alan Patrick, Tete, Dentinho...

- Ma onaj Šahtar iz 2008. je 1000 puta bolji od ovog.

Da, 1000 puta bolji. To je neusporedi­vo. U ovom Šahtaru je Taison glavni, on je vođa te momčadi i o njemu ovisi kako će igrati Šahtar. Svaka lopta ide njemu, on je pokretač svega, trebalo bi na njega pripaziti - smatra Etto. U prvom susretu u Harkivu Dinamo je ipak malo precijenio Šahtar. U drugom poluvremen­u, kad su vidjeli da mogu itekako parirati, stisnuli su ih, zabili gol, pogodili dvije stative i na kraju mogli i trebali pobijediti.

- Uh, žalim za tom pobjedom, baš šteta, imali smo ih na konopcima, zaslužili smo slaviti. Ali sve će se vratiti u Maksimiru, oni ne trebaju ni dolaziti jer ovdje nema- ju što tražiti.

Dinamo igra sjajno, ovo je njihova sezona i europski san će se nastaviti pobjedom protiv Šahtara - uvjeren je Etto.

Njegov zarazni optimizam zahvatio je i svlačionic­u i, zakoračite li u nju, možete osjetiti kako se već sprema fešta za pobjedu.

- I bit će fešta. Bjelica je vrhunski trener, uopće ne sumnjam da će taktički i psihički pripremiti momčad za utakmicu. Već u Harkivu smo bili bolji, tako da u Zagrebu nemaju što tražiti. Uvjeren sam da nemaju nikakve šanse, ma ni najmanje šanse. Bolji smo i to ćemo pokazati u Maksimiru i zakoračiti u drugi krug Lige prvaka - uvjeren je legendarni Dinamov igrač, koji je za klub iz Maksimira u šest godina sakupio više od 200 nastupa i bio miljenik navijača.

Etto je uvjeren u pobjedu

igrao je 2008. za Dinamo protiv Šahtara

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia