24sata

Psiho napao čuvare u Lepoglavi, jedan završio na šivanju

- Piše: VILIM CVOK

Riječki Psiho Ivan Dvorski, trostruki ubojica koji robija u najstrožem zatvoru u zemlji, tavom je napao i ozlijedio zatvorskog čuvara. Neslužbeno doznajemo kako je pravosudni policajac završio na šivanju glave. U pomoć mu je priskočio kolega te su nekako uspjeli savladati pobjesnjel­og ubojicu.

- Možemo potvrditi da se u Lepoglavi dogodio napad zatvorenik­a na službenu osobu te da se dalje postupa u skladu sa zakonskim odredbama - rekli su nam jučer u Ministarst­vu pravosuđa ne navodeći ime zatvorenik­a. Kako doznajemo, incident se dogodio u utorak, kad su pravosudni policajci došli po Dvorskog kako bi ga odveli na šetnju zatvorskim dvorištem. Dvorski je odbio izaći u dvorište, na što su ga upozorili da će, ako ne bude izašao u šetnju, morati stegovno odgovarati. Kad je to čuo, potpuno je izgubio živce i nasrnuo na čuvare. Zasad se ne zna je li napadu na pravosudne policajce možda pridonijel­o i njegovo eventualno prekidanje uzimanja terapije. Podsjećamo, Ivan Dvorski je osuđen na ukupno 101 godinu zatvora (osam godina za razbojništ­vo, 30 godina za ubojstvo Đanija Vukoše, 30 godina za ubojstvo Benita Vukoše, 30 godina za ubojstvo Mirjam Švaljek te tri godine za zapaljenje stana i dovođenje u opasnost ljudi i njihove imovine). No izrečena mu je jedinstven­a kazna od 40 godina zatvora, što je bila maksimalna kazna za ovakva nedjela. U noći na 13. ožujka 2007. godine, između 2 i 3 sata, Dvorski, koji je tad imao 21 godinu, s još dvojicom je došao u neboder na Vežici u Rijeci, u kojemu je na 12. katu živio Vukoša. Udarcem nogom razvalili su ulazna vrata, upali u stan te u sobi na krevetu zatekli Đanija Vukošu (42) i njegovu nevjenčanu suprugu Mirjam (21). Dvorski je razoružao Vukošu, koji je zgrabio katanu kad je čuo da netko provaljuje u stan. Prijeteći pištoljem zatražili su novac i drogu. Kako su prijetnje bile sve strašnije, Mirjam je iz druge sobe donijela 3000 kuna i 150 eura. Đani, koji se malo pribrao, pokušao ih je spriječiti, ali je najprije uboden u leđa katanom, vrstom japanskog mača. Potom je Đani bezdušno usmrćen hicem u srce i glavu. Dvorski je Mirjam i Benita likvidirao hicima u glavu. Potom je podmetnuo požar u stanu, u kojemu su tijela u potpunosti izgorjela.

Kad je završio u Lepoglavi, Srđan Mlađan (38), trostruki ubojica, je već bio tamo. Dvorski mu je tijekom prvog susreta dobacio: “Gdje si, Srki!”, no Mlađan ga je ignorirao.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia