24sata

OPROSTI ZA KU Vlasnik Zlatko: Moja koka je preživjela, našao

- Piše: ŽELJKO RUKAVINA

KOKOŠ POMIRENJA

Želim svima poručiti da ne budu nasilni prema životinjam­a kao što sam ja bio. Možda će nekome ovo izgledati licemjerno, ali mi je doista žao i teško zbog nekontroli­ranog ispada jer doista nisam osoba koja maltretira i zlostavlja životinje.

Rekao je to jučer Ivan Gazdek (23), nogometaš koji je u nedjelju na utakmici NK Jelengrada i Jasenovca u 2. ligi Sisačko-moslavačke županije nogom šutnuo kokoš koja je uletjela na teren i pritom je, kako je pomislio - ubio. Koka se trzala, a on ju je bacio preko ograde i smatrao da je mrtva.

- U obitelji imamo puno životinja, kokoši, dva psa, mačke, i nikad nisam prema njima pokazao nikakvu agresivnos­t – kazao nam je pomalo drhtava glasa Gazdek iz Gornje Jelenske pokraj Popovače. Gazdek tvrdi kako su kokoši stalno ulazile i on je nogom mahao da ih istjera s terena. No jedna kokoš se zaglavila u žici i u tom trenu ju je nogometaše­va noga dohvatila i udarila. Za sebe govori da nikad nije kažnjavan i da mu je ovo prvi ispad. Ne zna kako će klub reagirati, ali misli da će ga kazniti. Nogomet mu je najveća ljubav, govori nam nezaposlen­i konobar koji pokušava pronaći posao. Tvrdi da je spreman volontirat­i u nekoj udruzi za zaštitu životinja. Jučer je Udruga Prijatelji životinja najavila kako će kazneno prijaviti Gazdeka zbog zlostavlja­nja životinje.

- Oštro osuđujemo ovaj sramotni čin i kukavičko ponašanje nogometaša prema nedužnoj životinji - napisali su u priopćenju.

A Gazdek se ne prestaje kajati. - Znam da nije opravdanje, ali me svi gledaju očima kao da sam na cesti zgazio nekoliko ljudi, pa mi se teško nositi s mojim činom – kaže on dok idemo do kuće Franciske i Zlatka, koji žive pokraj nogometnog terena. Gazdek im je donio jednu svoju kokoš i ispričao se vlasnicima, koji, prema riječima 65-godišnjeg Zlatka, imaju 35 kokoši. Zlatko nije pokazao ni najmanju ljutnju na Gazdekov “volej” kojim je udario kokoš nego nam je rekao da veliku krivicu snose i oni iz NK

 ??  ?? Gazdek je novu kokoš darovao Zlatku i Franciski
Gazdek je novu kokoš darovao Zlatku i Franciski

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia