24sata

NITKO GA NIJE HTIO OPERIRATI Liječnik mi je odrezao dio čeljusti i spasio život

NOVA ŠANSA Liječnici su mi rekli da imam tumor i da nije za operaciju jer bi mi morali rekonstrui­rati lice. Prof. Virag me spasio, prisjeća se Franc (66)

- Piše: ŽELJKO RUKAVINA

Kad smo došli pred omanju kuću u naselju Županec, nedaleko od Ludbrega, i u dvorištu čovjeka upitali živi li ovdje Franc Kovaček, dobili smo pomalo neobičan odgovor.

- Da, živi. I to zahvaljuju­ći preminulom profesoru Miši Viragu. On mi je prije 10 godina odrezao pola glave i tako spasio život - kazao je muškarac po čijem se rukovanju dalo zaključiti da je ovaj 66-godišnjak u vrlo dobroj formi. Sjeli smo u kuću uz kavu. Razgovaral­i smo o njegovoj bolesti i o tome kako je preživio rak. - Početkom 2009. godine na lijevoj donjoj čeljusti upalio mi se pokvareni zub i lice mi je buknulo. Nekoliko dana sam lijekovima pokušavao skinuti oteklinu, ali neuspješno. Bila je sve veća i veća. Liječnik me poslao u varaždinsk­u bolnicu, gdje su mi nakon pretraga rekli da imam upalu žlijezde slinovnice ili tumor usne šupljine te da to nije za operaciju jer mi ne bi mogli rekonstrui­rati lice - prisjeća se i kaže da su mu predložili zračenje.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Fotografij­a Franca Kovačeka (66) iz vremena prije bolesti i operacije
Fotografij­a Franca Kovačeka (66) iz vremena prije bolesti i operacije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia