24sata

‘Mislim da ću ići i na još jednu mastektomi­ju’

POJAČAN OPREZ Otac pjevačice Beyonce odlučio je da će svakih šest mjeseci ići i na mamografij­u

-

Čim sam uočio iscjedak iz bradavice, znao sam da nešto nije u redu i otišao sam kod liječnika. Mamografij­a i biopsija su pokazali da je riječ o raku te je tako počela moja borba.

Ispričao je to nedavno Mathew Knowles (67), otac pjevačice Beyonce, u TV emisiji “Dobro jutro, Britanija”. Rekao je da je imao sreću jer je rak otkriven u ranom stadiju.

- Prošao sam operaciju i nadam se uspješnom oporavku - kaže hrabri otac koji se s dijagnozom raka suočio u lipnju. Od listopada javno govori o tome kako bi potaknuo svijest da se rak dojke događa i muškarcima. Kaže da se u siječnju 2020. planira podvrgnuti i drugoj mastektomi­ji. Kako bi smanjio rizik od ponavljanj­a bolesti, planira svakih šest mjeseci obaviti i mamografij­u te, općenito, redovito odlaziti na preglede. Naime, genetsko testiranje koje je obavio pokazalo je da ima mutaciju gena BRCA2, a time i povećan rizik od drugih vrsta raka, posebno raka prostate, raka gušterače i melanoma. - Bilo mi je teško reći sve to Beyonce i Solange, ali povezani smo istim genima. Morao sam razgovarat­i i sa sestrom te nećacima i unucima, jer se to tiče i svih njih - rekao je Mathew.

 ??  ?? Otac slavne pjevačice i nju je upozorio na
rizik od raka
Otac slavne pjevačice i nju je upozorio na rizik od raka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia