24sata

KLINCI NA KORAK DO PROLJEĆA: ODIGRALI SMO KAO NA IGRICI!

JOŠ SU BEZ PORAZA Toliko sam pun emocija, da mi je teško pričati, rekao je trener Igor Jovićević nakon 1-0 pobjede protiv Šahtara

- Piše: HRVOJE TIRONI

POGLED S VISINA Plavi, plavi, iz naših grla sve je jači zvon, Dinamo je pravi šampion... Orilo se na Hitrec-Kacianu nakon što je pobjedom protiv Šahtara Dinamo stigao na korak do proljeća u Ligi prvaka.

Dinamo nastavlja briljirati i u Uefinoj Ligi mladih. Golom Tomislava Krizmanića pao je i Šahtar. Na Hitrec-Kacianu okupilo se više od 1000 gledatelja, koji su uživali u razigranom Dinamu, sjajnim individual­nim akcijama Antonija Marina. - Toliko sam sretan i ispunjen emocijama da mi je teško pričati, odigrali smo veliku utakmicu, zasluženo smo slavili. Po igri smo zaslužili puno više, mogli smo pobijediti četiri, pet golova razlike. Igrali smo jako dobro, ali i mogli živjeti opasno jer su se oni bazirali na kontranapa­de. A nas je vukla ta naša mladost prema naprijed - rekao je Igor Jovićević.

Zbog teškog terena, postojala je mogućnost da će utakmica biti prebačena u Kranjčević­evu ulicu, no kako u Zagrebu tijekom prijepodne­va nije bilo kiše, igralo se na Hitrec-Kacianu. Sretnom Hitrec-Kacianu jer poslije Atalante, tu je istim rezultatom pao i Šahtar.

- Bili smo apsolutni gospodari lopte, imali smo posjed, dok su oni tražili prostor. Pohvalio bih sve svoje ratnike, ali i golmana Krkalića, koji je u posljednjo­j minuti bio pravi, sačuvao nam pobjedu. Bili smo baš jako dobri, kako klinci znaju često igrati Fife i Fortnite, tako smo i mi ovu utakmicu odigrali - kao na igrici, sve je bilo kako treba. I to je bila prava slika ove momčadi - kaže Jovićević. U Maksimiru raste zanimljiva generacija, velik dio ovih igrača igrao je ili trenirao sa seniorima, a to se vidi i na terenu. Dinamovi klinci djeluju puno zrelije, fizički nadmoćnije i tehnički superiorni­je u odnosu na vršnjake iz Ukrajine, bez obzira na to što u Šahtaru ulažu neznatno veći novac u omladinski pogon. U Maksimiru se ne trebaju brinuti za budućnost, a vrlo vjerojatno niti za plasman ove momčadi u osminu finala Lige prvaka.

 ??  ?? Dinamo je pobjedom zadržao prvo mjesto u skupini
Dinamo je pobjedom zadržao prvo mjesto u skupini

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia