24sata

‘DOŠLI SU BEZ POČELI RUŠITI NEMA VIŠE AFTERA :(

‘U SIDRU SAM SE POLJUBILA SA SADAŠNJIM MUŽEM, TAMO SAM PROSLAVILA I DJEVOJAČKU!’ ‘PLANIRAMO SE ŠTO PRIJE SASTATI KAKO BISMO VIDJELI IMAMO LI IKAKVIH PRAVNIH MOGUĆNOSTI’

- Piše: MISLAV BOSANČIĆ

Četiri je ujutro. Vi ste u, ajmo tako reći, polutrijez­nom stanju, željni ste još zabave, a izbora nema puno. Ali ima Sidro. Tj., bilo je Sidro.

To možda nije bio najljepši klub niti se mogao “pohvaliti” ugodnim mirisima, no svakako je imao dušu, što potvrđuje činjenica da se u njemu uvijek tražilo mjesto više. Klub je na službenoj Facebook stranici u četvrtak ujutro objavio fotografij­e

razočarani fanovi kluba preplavili su društvene mreže komentarim­a

NEUMORNO RUŠE i napisao: “Jutros započelo rušenje Sidra”. Nakon toga smo otišli na mjesto događaja i imali što vidjeti. Klub je u neprepozna­tljivu stanju, a tamo su nas dočekali radnici koji su neumorno rušili omiljeno partijaner­sko mjesto u gradu. Na naše inzistiran­je da nam kažu tko ih je poslao, jedan od radnika nam je kroz smijeh odgovorio: “Milan”, aludirajuć­i na zagrebačko­ga gradonačel­nika Milana Bandića (63). Svi radnici su bili jednako odjeveni, a na uniformama im je pisalo “GRADITELJ SVRATIŠTA”. - Odlučili su da je to ruglo grada i da treba srušiti. Došli su u osam ujutro bez najave, bez papira, bez prava na žalbu. Imali smo jedan sat za iseliti. Nismo to očekivali i mislili smo da će se to dogoditi možda na proljeće, a ne sad iz čista mira. Trebali smo imati oproštajnu feštu, a sad se nismo stigli ni propisno oprostiti - rekao je za Večernji list Ivan Stojanović, jedan od članova upravnog odbora Sidra.

Sa službene stranice Sidra spojili su nas s gospođom Ivonom

Vrsaljko, koju je Stojanović ovlastio za komunicira­nje s medijima.

- Stojanović je uvjeren kako je Grad Zagreb kriv za rušenje Sidra jer ga smatraju ruglom. Gradu je taj klub trn u oku i uvjereni su da je smetnja ‘Ljetu na Savi’ - rekla nam je Vrsaljko, članica udruge Crkva svetog Maradone. Ta udruga bavi se promicanje­m kulture i okuplja fanove Sidra.

- Ovom gradu je očito cilj ugasiti alternativ­nu scenu - dodala je. Da je brodić na Savi blizu

Ivona Vrsaljko je neugodno iznenađena i razmišlja o žalbi

 ??  ?? Radnici su uvjereni kako će rušiti klub do kraja tjedna
Radnici su uvjereni kako će rušiti klub do kraja tjedna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia