24sata

Poskliznuo se i upucao migranta?

Policajac je htio zaustaviti 15 ljudi u šumi. Zapucao je, poskliznuo se i pao, a metak je pogodio muškarca u prsa. Policajci su ga kilometrim­a nosili do Hitne. Teško je ozlijeđen

- Pišu: D. MAHMUTOVIĆ, M. TOMLJANOVI­Ć, L. NEGOVETIĆ

Na nepristupa­čnom terenu u blizini Tuhobića u Gorskom kotaru policajac je naletio na grupu od oko 15 migranata. Opalio je hitac u zrak kako bi u pomoć pozvao kolege. Zatim se spotaknuo i pod još nerazjašnj­enim okolnostim­a metak je pogodio migranta.

Otišli smo u Gorski kotar, na područje gdje je u subotu propucan migrant. Radi se o šumi u brdu, okruženoj rijetko naseljenim selima. Tamo, u obližnjim Hreljinu, Plasima i Zlobinu, migranti nisu rijetkost. U jednom od sela stanovnici kažu da su jučer, nakon propucavan­ja, vidjeli policiju i vojsku.

- Vidio sam tri naša policajca. Specijalci s dugim cijevima. Bila je i vojska. Vidio sam ih dva kilometra dolje niže - kažu nam domaći. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je migrant ranjen dok je s ostalim migrantima pokušavao doći do Slovenije. - Policajci su sprečavali prelazak skupine koja se najvjeroja­tnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je migrant ozlijeđen. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništ­vo koje će provesti očevid - rekao je Božinović. Kako neslužbeno doznajemo, policajac koji se spotaknuo je ranjenom migrantu pomogao. Kad je stigao njegov kolega, obojica su ranjenog migranta na rukama nosili više od tri kilometra do vozila Hitne pomoći koje nije moglo bliže prići mjestu ranjavanja. Hitna je migranta odvezla u KBC Rijeka, gdje su ga operirali.

- Pacijent je operiran jer je zadobio prostrjeln­e rane u predjelu prsnog koša i trbuha. - kažu u KBC-a Rijeka. Još jučer poslijepod­ne borili su se za njegov život.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia