24sata

Lovu na sunce: Na Euro već za 30 eura

- Pišu: J. TOLIĆ, M. GALIĆ

Od putovanja na koje biste automobilo­m potrošili više od dva dana do sasvim prihvatlji­vih na koje biste se mogli odlučiti i na sam dan utakmice. Tako izgleda zavrzlama koju će donijeti Euro 2020. Održat će se u čak 12 gradova diljem Europe.

OK, treba prvo pričekati ždrijeb 30. studenoga u 18 sati

Bukureštu, ali neke stvari već se znaju. Kako nisu među šest najboljih prvoplasir­anih momčadi kvalifikac­ija, “vatreni” će se naći u drugoj jakosnoj skupini. Ideja Michela Platinija o turniru u cijeloj Europi stvarat će problem navijačima, a štetu su u Uefi pokušali popraviti tako da su svaku od šest skupina smjestili u dva grada, od kojih su samo neki na prihvatlji­voj udaljenost­i. Najmanja udaljenost između gradova jedne skupine jest 651 kilometar, koliko dijeli München i Budimpeštu, što je put koji traje tek nešto više od šest sati. U toj će skupini igrati Njemačka. S obzirom na to da su ta dva grada geografski najbliža Hrvatskoj, mnogi će se nadati kako će nas ples kuglica odvesti upravo tamo. Uefa je već objavila cijene karata. Za utakmice u Amsterdamu, Bilbau, Kopenhagen­u, Dublinu, Glasgowu, Londonu,

Münchenu, Rimu i St. Petersburg­u ulaznica će stajati od 50 do 185 eura u grupnoj fazi. Za utakmice u Bakuu, Bukureštu i Budimpešti to će te zadovoljst­vo morati platiti od 30 do 125 eura. Predsjedni­k HNS-a Davor Šuker je rekao kako priželjkuj­e München i Budimpeštu, kao i većina Hrvata. Razlog je jasan, u Münchenu živi 44 tisuće Hrvata, a u Mađarskoj oko 50 tisuća.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia