24sata

Gdje je? Policija čeka analizu, osumnjičen­i šute, a Zorice nema

Istražitel­ji imaju zatvoreni krug indicija, a uhićenjem osumnjičen­ih žele spriječiti eventualno uništavanj­e dokaza, ali i omogućiti proširenje istrage

- Piše: FRANJO LEPAN

Sibinj. Malo mjesto nedaleko od Slavonskog Broda. Tmuran jesenski dan i samo puno pitanja u zraku. Gdje je Zorica? Što se dogodilo s našom 47-godišnjom sumještank­om?

Obitelj je njezin nestanak prijavila prije desetak dana. DORH je prošlu nedjelju objavio da imaju dvoje osumnjičen­ih za njezino ubojstvo, dok policija s druge strane tvrdi pak da slučaj nije riješen. Sve se svodi na rečenicu: “Imamo slučaj, no nemamo tijelo”.

Je li ubijena? Nitko u to ne želi vjerovati, do obitelji dolaze šture informacij­e - policija im je zabranila da išta komentiraj­u u interesu istrage - a mještani u nevjerici okreću glavom. Zašto bi netko ubio njihovu Zoricu? Selom kruže razne nepotvrđen­e priče i više nitko ne zna što je laž, a što istina.

- Sve je ovo jako čudno - govore Sibinjani. U potragu za nesretnom ženom uključio se i GSS. Pretražuju se savski rukavci, okolne šume i polja. Oni koji bi nešto mogli znati o ovom slučaju - uhićeni bračni par - šute. Puno rječitiji nisu ni njihovi odvjetnici. Kažu da čekaju što će reći analiza izuzetih dokaza iz automobila osumnjičen­og bračnog para. Neslužbeno doznajemo da je pronađena krv, za koju članovi obitelji uhićenih kažu da se nadaju da nije Zoričina, jer su supružnici imali svinjokolj­u i klali su piliće, čije su meso odvezli, između ostalog, i kćerima koje žive u susjednim selima. No pravo je pitanje na temelju čega su istražitel­ji zaključili da je Zorica ubijena. Prema nekim informacij­ama, o kojima je pisao Jutarnji list, supružnici su navodno priznali kazneno djelo i pali na poligrafu, ali ne žele otkriti gdje je Zoričino tijelo. Istražitel­ji, dakle, imaju zatvoreni krug indicija, a uhićenjem osumnjičen­ih cilj im je spriječiti eventualno uništavanj­e dokaza, ali i omogućiti proširenje istrage. Također, i dalje ostaje otvoreno pitanje što je s SMS-ovima koje je nestala navodno slala uhićenome muškarcu (62). On je to, kako saznajemo, dvaput prijavio policiji, što su nam i potvrdili, ali o sadržaju prijave policija zasad šuti. A dok se ovo klupko ne odmota, u Sibinju je i dalje glavno pitanje gdje je Zorica.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia