24sata

MRZIJA JE REKA BI DA

NIKAD ISPRIČANE PRIČE ČLANOVI OLIVVEROVA PRATEĆEG BENDA, DUPINI, S NJIM SU OBIŠLI CIJELI SVIJET

- Piše: TONIA MALIĆ

Gladno dijete koje je htjelo biti mesar jer “u nji” se svaki dan “jilo meso”. Mladić koji je na Stradunu ugledao djevojku i do kraja za nju čuvao sve nježne riječi svijeta. Prijatelj na kojega bi se svi oslonili kad dođu jutra puna nevolje. Najveća zvijezda kojoj nisu trebale treće traperice jer jedne ima na sebi, a druge su u ormaru. Tako velik, a tako jednostava­n. Oliver. Njemu će 7. prosinca pjevati prijatelji u splitskoj Spaladium Areni. Oni bliski, s kojima je živio, koji bi sve dali da je tu.

A on je o sebi govorio da je dosadan, smišan i nimalo zanimljiv. Glazbenik koji je iznjedrio najljepše i najtužnije ljubavne stihove. Uoči rođendansk­og spektakla “Vridilo je” donosimo 15 nepoznatih priča iz života Olivera Dragojević­a.

Sićan se jednog koncerta u Zadru s klapom Intrade. Počastili su nas ručkom, a onda nas izazvali na balote. Nas troje iz Dupina i Oliver protiv klape. E to su bili pravi profesiona­lci, stalno su igrali tu u Sukušanima i u tren su nas potaracali. Navečer smo došli u Teatar u Zadru, Oliver se popeja na binu i prvo šta je reka: “Oprostite, malo su mi cipele prašnjave. Igrali smo s Intrade na balote i satrali ih. Nisu mogli ni poena uvatit”, prisjetio se Goran Franić Njoko, Oliverov bliski prijatelj i suradnik, koji je više od 25 godina bio njegov basist, prvotno iz grupe Plamen, a zatim iz pratećeg benda Dupini.

Znao je za Oliverove i najljepše i najteže trenutke, a kako i ne kad su dva i pol desetljeća proveli zajedno po turnejama. Cijelu Europu, a i šire obišli su zajedno. Avionom, automobilo­m, kombijem.

 ??  ?? Cijelu Europu s Dragojević­em proputoval­i su avionom, autom i kombijem
Cijelu Europu s Dragojević­em proputoval­i su avionom, autom i kombijem
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia