24sata

BJELICIN ADUT: NA CITY CU S MOUBANDJEO­M

RENE JE ZNAO Već na zagrijavan­ju Poms mi je rekao da dečki nisu pravi. Psihički nismo bili spremni za ovu utakmicu...

- Iz Milana: HRVOJE TIRONI

Najslabija utakmica Dinama u mojoj eri? Hmmm, najslabiji smo bili protiv Manchester Cityja i Atalante, ali to su vrlo velike i kvalitetne momčadi, govorio nam je Nenad Bjelica u jutro nakon poraza 2-0 u Milanu.

Dinamova se ekspedicij­a u srijedu ujutro vratila pa se nakon nekoliko sati sna opet našla na treningu.

NAJLOŠIJE UTAKMICE

- Dojmovi su mi isti, nismo bili na željenoj razini, a Atalanta je bila prava, svima dokazala koliko je ozbiljna momčad. Napravili smo puno početnički­h pogrešaka, bili smo daleko od razine na kojoj želimo i moramo biti. Bjelica je objasnio:

- U Engleskoj smo bili potpuno bezopasni prema naprijed, a u Milanu smo ipak imali gredu i još poneku opasniju situaciju. Ali smo baš bili neprepozna­tljivi. Riječi su samo navirale.

PLAN I VIZIJA PROPALI

- Puno se bavimo sustavima, formacijam­a i taktikama, a u samo dva mjeseca u istom sastavu i istoj formaciji izgledali smo potpuno drukčije nego protiv Atalante u prvoj utakmici. Nebitno je igramo li s tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji, s jednim ili dva napadača, najvažnija je energija nogometaša. A sad smo djelovali prilično impresioni­rano i početnički griješili. Trener Dinama ispričao je zanimljivu priču: - Poslije zagrijavan­ja i prije ulaska na teren moj pomoćnik Rene Poms, koji je vodio zagrijavan­je, zabrinuto mi je kimao glavom, već je osjetio da nismo pravi i da naša energija nije na zadovoljav­ajućoj razini. Očito psihički nismo bili spremni za ovu utakmicu. Ali idemo dalje, u dobroj smo situaciji. Razmišljam­o samo kako pobijediti City, što bi nam osiguralo treće mjesto u skupini. Dinamo se počeo i zatvarati kako na San Siru ne bi teže stradao te izgubio prednost boljeg međusobnog omjera s Atalantom.

- Plan i vizija igre u prvom dijelu nisu funkcionir­ali, na poluvremen­u smo imali drukčiji plan, pa nam je Papu Gomez već nakon dvije minute zabio za 2-0. Još smo se držali toga, no onda je Livaković obranio veliku priliku Gomeza i tu smo morali reagirati. Biti ponizni i prihvatiti poraz, ne dopustiti da većim porazom diskrediti­ramo sve ono što smo protiv Atalante postigli u Maksimiru. Osjetili smo kako je Atalanta bliže golu za

3-0 nego mi za 2-1 i razmišljal­i korak naprijed. Nekad kao trener trebate povući i takve poteze. Imali smo nekoliko kartoniran­ih igrača, Ademi i Leovac su igrali pod blokadama...

Za City su suspendira­ni Perić i Theophile, a Lešković je ozlijeđen.

ADEMI S BLOKADAMA

- Realno, nemamo previše opcija. Dilaver bi trebao biti siguran, postoji kombinacij­a da na stoperu bude Ademi, Gvardiol je jako mlad, treba ga dozirati, paziti da ne izgori u ovakvoj situaciji. Iskreno, razmišljam o Moubandjeu kao stoperu za City! Već je u nekim prijateljs­kim utakmicama igrao stopera, a sigurno ću ga na toj poziciji isprobati i protiv Istre i(li) Varaždina. Švicarac je doveden kao lijevi bek i odigrao je samo šest utakmica, ni minute u Europi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia