24sata

Gareth Southgate: Hrvatima je na klupi čak i Mateo Kovačić

CIJENE ULAZNICE ZA SVE TRI UTAKMICE U SKUPINI IZNOSE 185 EURA (PRVA KATEGORIJA). ZA

-

Ponovno Englezi, ponovno velika utakmica i otvaranje s njima. Mislim da realno možemo proci dalje, što je naša ambicija, rekao je za HRT izbornik hrvatske nogometne reprezenta­cije Zlatko Dalić nakon ždrijeba za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Hrvatska je u skupini s Engleskom i Češkom te trećom momčadi koja još nije odlučena, a kandidata za to mjesto su četiri Norveška, Srbija, Škotska i Izrael.

- Nama je sad prva utakmica s Englezima najvažnija, ne moze biti ljepše otvaranje od toga. Onda slijede dvije lakše utakmice, mi znamo što je nama cilj, proći grupu, to je naš zadatak. U te - Svi su nezgodni u trećem potu, pogotovo Srbija, a tu su i Škoti koji su praktički domaćini pa bismo onda imali dva domaćina. Imat ćemo dovoljno vremena za analize. Ono što je najvažnije je što ja vjerujem u ekipu, vjerujem u sebe da možemo napraviti dobar posao. Imat ćemo dovoljno vremena, imamo šest mjeseci za pripreme i analize. Hrvatska mora naći mjesto i za kamp, obzirom da su otpale lokacije koje su ‘kockasti’ imali na umu. Prvi plan je bio da kamp bude u Hrvatskoj pa da se putuje na utakmice. No kako su gradovi u kojima igra Hrvatska su London i Glasgow, pa nema smisla da kamp bude u Hrvatskoj.

- E, to nam sad drastično mijenja planove. Kamp

Možda sam i ja prije godinu dana mislio da su Hrvati malo stari, no oni su se jako dobro oporavili nakon Svjetskog prvenstva, rekao je engleski izbornik Gareth Southgate i dodao: - Znamo koliko je kvalitetan njihov vezni red. Pa igrač poput Matea Kovačića im je na klupi. To sve govori o Hrvatima, to je vrhunska reprezenta­cija. (rk) ćemo pronaći negdje na Otoku i tamo ćemo trenirati. To je jedino logično - kaže hrvatski izbornik. U skupini igramo u Londonu i Glasgowu, a u Londonu se igra i - završnica turnira. Bilo bi lijepo završiti natjecanje tamo gdje je i počelo...

- Vidjet ćemo što ce biti,

PAMTI SE 2018.

prvo da prođemo grupu. U Rusiji smo krenuli skromno pa smo na kraju završili u Moskvi. Ovaj put krećemo iz Londona, a tko zna gdje ćemo završiti. Trebamo biti skromni, smireni, ajmo svi zajedno ponoviti Rusiju - smireno je zaključio Dalić, koji se

 ??  ?? Hrvatska je u Moskvi pobijedila Englesku 2-1
Hrvatska je u Moskvi pobijedila Englesku 2-1
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia