24sata

CROATIA, LONDON CALLING

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Legendarni Ruud Gullit izvukao je Hrvatsku i poslao nas je u skupinu s Engleskom. Baš ćemo prvu utakmicu na Euru 2020. godine igrati na kultnom Wembleyu. Tamo gdje smo 2007. godine pobijedili Engleze 3-2 i ostavili ih bez plasmana na Euro 2008.

Bit će to 14. lipnja iduće godine. Nedjelja, naša prva utakmica na Euru. Repriza polufinala Svjetskog prvenstva iz Moskve. Mario Mandžukić nas je golom odveo u finale Mundijala, Englezi su završili u suzama. Nema sumnje kako će “kockasti” na Otoku imati veliku podršku navijača. Neki od njih će su već sinoć rezerviral­i smještaj u Londonu i Glasgowu. Nadamo se novom lipnju i novom srpnju iz snova. Baš kao u Rusiji. S Česima smo igrali i na Euru prije tri godine u Francuskoj. Vodili smo 2-0, imali smo tri boda u džepu, a onda su naši navijači u St. Etienneu napravili prekid.

LOŠE JE BITI PRVI U SKUPINI

Završilo je 2-2, nismo uzeli tri boda. Sad Čehe u Glasgowu ni baklje neće spasiti. Česi su u kvalifikac­ijama za Euro pobijedili Englesku kod kuće 2-1, ali objektivno nisu naša klasa. Samo da ne budemo prvi u skupini! Pobjednik skupine D u osmini finala ide na drugu momčad iz skupine F, “skupine smrti”. Tamo su Njemačka, Francuska i Portugal. Hrvatska je svjetski viceprvak i ovdje mora pokazati autoritet. Kad bismo mogli birati posljednje­g protivnika, najslabiji je sigurno Izrael. Škoti bi doma bili težak protivnik, a Srbija i Norveška su tu negdje. Srbi tek trebaju izboriti Euro, ali “vatreno” zvuči. Hrvatska - Srbija 23. lipnja 2020. godine u Glasgowu. Škoti se nadaju kako do tog sraza neće doći. Europsko prvenstvo otvaramo u Londonu, a u istom se gradu igra i finale. “Kockasti”, idemo

od Londona do Londona.

 ??  ??
 ??  ?? VELIKA PODRŠKA
Nema sumnje kako će nas na Otoku bodriti
tisuće navijača
VELIKA PODRŠKA Nema sumnje kako će nas na Otoku bodriti tisuće navijača

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia