24sata

Iza blještavil­a u Zagrebu krije se crnilo pogodovanj­a

-

U Zagrebu je počeo Advent, najdulja i najmasovni­ja manifestac­ija na kojoj se okreću deseci milijuna kuna. Zagreb je potrošio 7,5 milijuna kuna za rasvjetu i uređenje, milijune za dodatnu potrebnu infrastruk­turu. Ali iza tog božićnog ugođaja kriju se netranspar­entnost i pogodovanj­e. Sve uloženo iskoristit će nekolicina povlašteni­h tvrtki, od kojih će neke dodatno dobiti i milijunske subvencije. Umjesto da manifestac­ija puni gradsku blagajnu, punit će privatne džepove. Advent u Zagrebu tako je, umjesto simbola dočeka Božića, postao simbol ortakluka i pogodovanj­a. Uskok se uključio, a istraga bi trebala biti temeljita. Jer Zagrepčani nisu zaslužili da im to crnilo zasjeni Advent.

Ali ta osnovna transparen­tnost nailazi na žestok otpor unutar stranaka jer najveću skupinu u takvim mirovinama čine branitelji. Tako da svi plaćamo dio političkog mira.

Ne dajte da se zaborave afere, propusti i slučajevi koji su potresli Hrvatsku. Javite nam se na telefon 01/24-24-242, e-mail: reporter@24sata.hr ili Oreškoviće­va 3d, 10000 Zagreb (s naznakom ‘Pisma

čitatelja’)

 ??  ?? Gradska imovina služi za bogaćenje odabranih
Gradska imovina služi za bogaćenje odabranih

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia