24sata

SVE JE IZGORJELO, OSTALA BEZ IČEGA

PLAMEN PROGUTAO KUĆU NALOŽILA PEĆ Nura Salkić (65) iz Buzeta osjetila je neobičan miris. Izašla je i primijetil­a crni dim

-

Oko pola osam naložila sam peć. Osjetila sam neobičan miris, izišla i primijetil­a crni dim. Odmah sam otišla kod susjeda da pozove vatrogasce. U toj se panici nisam ni sjetila da i sama imam mobitel. Sve mi je izgorjelo, ostala sam bez ičega, požalila se Nura Salkić (65).

U nedjelju ujutro je izbio požar u obiteljsko­j kući u starograds­koj jezgri Buzeta. Nitko nije stradao, ali je šteta velika, javlja Glas Istre. Požar je najvjeroja­tnije izbio na drugom katu, a zahvatio je i prvi kat te potkrovlje. S obzirom na to da se radi o kućama u nizu prijetila je opasnost da se vatra preko krovišta proširi na susjedne objekte, ali zahvaljuju­ći brzoj intervenci­ji vatrogasac­a, požar je saniran unutar samog objekta.

- Bitno da tebi nije ništa. Što da si spavala i da te je dim omamio - tješili su susjedi Nuru. Kuća je osigurana, Nuru će zbrinuti kći. Dok se požar gasio, voda je sprodrla i u dislociran­u muzejsku zbirku Kovačkog i kolarskog obrta koja se nalazi u prizemlju zgrade i sadrži izvorni alat i proizvode kovačke i kolarske radionice u prostoru nekadašnje gradske kovačnice. (kt)

 ??  ??
 ??  ?? Ženu će zbrinuti kći. Širenje vatre na susjedna krovišta spriječili su vatrogasci
Ženu će zbrinuti kći. Širenje vatre na susjedna krovišta spriječili su vatrogasci

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia