24sata

Almacije

-

ta i Fifty, ali i jedan muflon, njemu još nismo uspjeli naći curu, tek je stigao, a riješit ćemo i to – priča nam ovaj 40-godišnjak s adresom u Solinu, koji je nekada držao noćne klubove na Bačvicama u Splitu. S Bačvica je na ovaj krš i u ovaj idilični mir donio samo jednu uspomenu, mačka, kojemu je dao ime Gradski, a kojeg je kao mače spasio iz kontejnera.

NIJE IMAO DOVOLJNO STRUJE

Tihomir je farmu počeo graditi s jednim konjem. Pa su nabavili još jednog. Kad su tu dva, zašto ne bi onda bila četiri? Pa jedna krava. Pa ako već imaju kravu, mogli bi i bika... I tako je malo pomalo rasla ova farma. Selo je prvi put lani osvijetlio s milijun lampica i već se tad susreo s onim pravim problemima sela. - Elektra nema dovoljno struje za nas, odnosno rekli su nam da nemaju kabele koji mogu podržati toliku potrošnju i da

KABELI DUGAČKI 48 KILOMETARA bi trebali mijenjati kabele za cijelo selo. Pa smo mi uzeli dva agregata od 45 kilovata. Nismo imali ni vode do lani. Vodi se kampanja o povratku na selo, a sela ubijaju koliko god mogu - priča Tihomir objašnjava­jući kako su tu bile stare kuće njegovih predaka.

- Sve je tu škrto tlo, a i sam zaselak zove se Nart, što znači ljuti kamen - kaže nam Tihomir. No životu na ovoj goloj zemlji brzo se prilagodio jedan Međimurac, Željko Vurušić, koji se tijekom cijele godine brine o životinjam­a. Kaže da ima dosta posla, ali se brzo prilagodio životu na kamenu. I za kraj, dobro je znati da božićna čarolija traje do 6. siječnja.

- Stresno je sve do trenutka kad otvorimo vrata našim gostima. Kad iz dječjih usta na svakom koraku čujete: ‘Vauuuu’, svaka utrošena minuta rada vam se isplatila. To je neprocjenj­ivo zaključuje Tihomir.

 ??  ?? Ovu božićnu bajku na škrtom kamenu obasjava čak 2,3 milijuna šarenih lampica
Ovu božićnu bajku na škrtom kamenu obasjava čak 2,3 milijuna šarenih lampica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia