24sata

Uz janjetinu, teletinu, smijeh i veselje slavili 60. godišnjicu braka

Svi šute, a Zorice Fadljević (47) iz Sibinja i dalje nema

- Piše: MERI TOMLJANOVI­Ć

Slavonsko-brodska policija o slučaju nestale, vjerojatno ubijene žene oglasila se dva puta. I oba puta zatražila je pomoć građana.

Šute i odvjetnici. Tek kratko su rekli da čekaju analizu izuzetih dokaza, krvi iz automobila i mobitela, a u petak uzeli su i nož iz kuće osumnjičen­ih. Šuti i osumnjičen­i bračni par, koji je u jednomjese­čnom pritvoru u Požegi. Zasad su ih posjetili jedino odvjetnici jer su svima, pa i kćerima, posjeti uskraćeni. U mjestu Šumeću, gdje je bračni par živio, kažu da su u strahu jer sve predugo traje. No ne misle da su supružnici ubili Zoricu. - Susjeda je malo kratkog fitilja, ali sumnjam da bi mogla ubiti. Suprug joj je prava dobrica, tako da ne vjerujemo da je on to učinio. U biti ništa ne znamo dok se ne otkrije gdje je Zorica, živa ili mrtva - kažu susjedi. (fl)

Kad sam se udavala, nisam mogla zamisliti da ću s nekim biti 10, a kamoli 60 godina, koje kao da su prošle za čas. Život nam je pun predivnih zajednički­h uspomena i ništa ne bismo mijenjali, rekla je Sunčica (84) Bela.

Sa suprugom Mirkom (92) prošli je četvrtak dočekala 60. godišnjicu braka. Opatijski supružnici dijamantni pir proslavili su s kćerima, zetovima, unucima, praunukom, ali i članovima obitelji koji su u Opatiju doputovali iz Slavonije i Njemačke. U riječkom restoranu Morčić vesela se družina, uz prisjećanj­e na lijepe uspomene iz mladosti i djetinjstv­a, častila goveđom juhom, janjetinom, odojkom i teletinom ispod peke. Svečani ručak zaokružili su čokoladnom tortom bez glutena. Kako bi ovaj dan baki i djedu ostao u što ljepšem sjećanju, pobrinuli su se unuci. Darivali su im poster zvijezda na nebu iznad Slavonskog Broda 28. studenog 1959., na dan njihova vjenčanja. Vedrim slavljenic­ima darovali su šalice s njihovim likovima te golemi kristal u obliku dijamanta, simbol njihove dugogodišn­je ljubavi i sloge. Na posteru je bila ispisana poruka “Ljubav sve vjeruje, svemu se nada i sve podnosi”.

- I danas smo svi zajedno, živi, zdravi i sretni. Kud ćeš veće radosti - rekla je Sunčica.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia