24sata

Hrvatice su kraljice stepa: U Njemačkoj su potukle suparnice

NAJBOLJE NA SVIJETU Tanja Bertalanić, Tija Tkalčević i Lana Urlić su na Svjetskom prvenstvu u stepu osvojile tri prva mjesta

- Piše: TATJANA PACEK

Nadali smo se ulasku u finale, ali ovo doista nismo očekivale. U autobusu smo, vraćamo se doma i presretne smo, rekla nam je Jasminka Zajec.

Pod njezinim vodstvom na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj naše su cure osvojile tri prva mjesta u kategoriji senior solo!

Tanja Bertalanić i Tija Tkalčević iz zagrebačko­g plesnog studija Step by step osvojile su zlato i broncu, a srebrom se okitila Dubrovkinj­a Lana Urlić iz Plesnog studija Step n’ jazz Dubrovnik!

‘NEMA PUNO ODMORA DOMA’

- Jako smo ponosne! Za takve rezultate djevojke treniraju 10-15 godina, svaki dan su u dvorani. Kada dođemo doma,

TRIJUMF nema puno odmora. Već sad u autobusu dogovaramo kako dalje - dodala je Zajec. Djevojke su uvjerljivo potukle konkurenci­ju od 39 natjecatel­ja iz 14 zemalja, koliko ih se natjecalo u solo konkurenci­ji. Ukupno je na natjecanju, u svim kategorija­ma, sudjeloval­o 3300 natjecatel­ja iz 33 zemlje. Najveće je to svjetsko prvenstvo u stepu, na koje dolaze sa svih kontinenat­a. Tanja, Tija i Lana itekako imaju razloga ponositi se. Tanja je prvakinja u seniorskoj kategoriji, Tija je u istoj bila treća, a Lana je 2018. bila treća u juniorima.

Kad su shvatile koliki su uspjeh napravile, djevojke su se već u dvorani počele veseliti, pjevati. Pale su i suze radosnice, grlile su se, nazi

 ??  ?? Naša ekipa oduševila je sve svojim sjajnim rezultatim­a
Naša ekipa oduševila je sve svojim sjajnim rezultatim­a
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia