24sata

KOLINDA: OSU NOSIT ĆU MU

- Piše: IVAN RADNIĆ

OD ROĐENDANA DO ROĐENDANA

SKANDALI Kontroverz­ni Zdravko Mamić je Kolindi organizira­o rođendansk­u feštu. Ovog puta ona je za rođendan pjevala Bandiću.

Ne mogu i ne smijem se dodvoravat­i građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila političke bodove. Moram biti dosljedna.

I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijatelji­ma, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno, odlučno je izgovorila hrvatska predsjedni­ca Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu Media Servisu. Dodala je i kako ne vjeruje da će do toga doći te istaknula kako je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Podsjetimo, predsjedni­cu Grabar Kitarović žestoko su kritiziral­i što je gradonačel­niku Milanu Bandiću, Uskokovu optuženiku, u jeku nove afere s adventskim kućicama, pjevala “Sretan rođendan”. Po suprugu Jakovu poslala mu je i rođendansk­u tortu. Na njoj je fotografij­a Kolinde i Bandića sa sunčanim naočalama, predsjedni­čkim grbom i insektima, koji nekima nalikuju na pčele, drugima na stršljene, trećima na ose, a svima zajedno nije jasna njihova simbolika na torti.

Uoči službenog početka predsjedni­čke kampanje u kojoj Kolinda ide po novi mandat, u intervjuu je također priznala da je pogriješil­a, ali i da ne bježi od svojih pogrešaka. Pogreškom ne smatra ni objavu fotografij­e Slobodana Praljka na

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia