24sata

I ŠKODA N AUTOMO

VOZILI SMO Isprobali smo novi Superb s plug-in hibridnim pogonom te mali električni Citigo koji je trenutačno najjeftini­ji auto na struju u Hrvatskoj

-

I Škoda ubrzano kreće putem elektrifik­acije. U Nizozemsko­j, jednoj od europskih država u kojima je udio električni­h automobila najveći, isprobali smo novi Superb iV te mali gradski Citigo e-iV.

Superb iV je prvi plug-in-hibrid u ponudi Škode te se nudi u limuzinsko­j i karavansko­j verziji. Zbog dodatnih baterija prtljažnik je smanjen te u njega sad stane 485 litara (limuzina) i 510 litara (karavan). Baterija kapaciteta 13 kWh pokreće električni motor snage 115 KS i daje Superbu električni doseg 62 kilometra. Osim elektromot­ora, tu je i benzinski 1,4 TSI turbomotor koji razvija 156 KS. Ukupna snaga sustava iznosi 218 KS pa ubrzanje do 100 km/h traje 7,7 sekundi, a maksimalna brzina je 224 km/h. Na testnim vožnjama smo na testnoj ruti dugačkoj nešto manje od 100 kilometara imali prosječnu potrošnju od samo 3 l/100 km uz nježnu i racionalnu vožnju.

Mali Citigo e-iV prvi je potpuno

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia