24sata

Burićeve isprike: Sad mu je pak nedostajo izvođač kornera?!

TEATAR APSURDA Pet mjeseci Hajduk nije nikoga pobijedio u gostima, još od srpnja i Varaždina

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Imao sam osjećaj da svaki napad imamo korner, ali nismo bili opasni. Falio nam je izvođač kornera, pojadao se Hajdukov trener Damir Burić nakon remija u Zaprešiću s Interom (1-1).

Hajduk je u tekućoj sezoni u sva tri natjecanja u kojima je sudjelovao odigrao 22 utakmice i zabio 34 gola. Znate li koliko je zabio iz kornera? Ni jedan! Pa čak i ako ćemo biti blagonaklo­ni i priznati da je Simićev gol u prvom kolu protiv Istre postignut nakon kornera, iako je golman Čondrić imao loptu u rukama, ali mu je ona ispala pred natrčalog Simića, i taj korner nije izveo Juranović, nego Gyurcso.

U prvim tren pomislio bi čovjek da priča o nepogrešiv­u NFL kickeru Baltimorea Justinu Tuckeru ili u najmanju ruku o legendarno­m Blažu Sliškoviću, čiji su korneri uvijek bili pola gola, a znao je zabiti i direktno iz kornera. I ne samo to, pomislio bi čovjek nakon Burićevih riječi da je Hajduk zabio barem četvrtinu golova iz uigranih akcija nakon udaraca iz kuta. Kad ono - ćorak! Burićev Hajduk tone, a opravdanja je sve manje. Čak se i stara dobra “nesreća” već pomalo izlizala.

NEĆE PA NEĆE

Hajduk nakon debakla od Rijeke više nije neporažen kod kuće, više nije ni najefikasn­iji u ligi, nema ni najčvršću obranu, a i drugo mjesto je pod upitnikom. Statistika je neumoljiva, Hajduk se s osam uzastopnih gostovanja vraćao kući bez pobjede, a zadnja momčad koju je svladao u gostima bio je Varaždin još u srpnju!? Kad se tome doda da Burić ima najlošiji bodovni učinak od petorice zadnjih trenera koji su vodili Hajduk 18 kola, da je u pet zadnjih kola Hajduk osvojio jednako toliko bodova te su samo Inter, Istra i Varaždin lošiji, pitanje je što još čekaju čelnici kluba. Poraz od Istre?

 ??  ?? Hajduk je 133 dana na gostovanju bez pobjede
Hajduk je 133 dana na gostovanju bez pobjede
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia