24sata

UPOZNAO SAM RAKETU I DAO DVA GOLA BARCI

DOBIO POKLON Ante Budimir je postao jedini Hrvat koji je zabio dva gola Barci na Camp Nouu, Rakitić mu je dao svoj dres

- Piše: MATO GALIĆ

Šuker, Modrić, Mandžukić, Kovačić, Peternac... Nitko nikad od hrvatskih nogometaša u La Ligi nije uspio zabiti dva gola na Camp Nouu, sve do Mallorcina Ante Budimira (28)!

Hrvatski je napadač zabio u porazu od Barce (5-2) i došao do brojke od pet ligaških golova. Štoviše, najbolji je hrvatski strijelac u “ligama petice”.

- Nisam znao taj podatak, baš mi je drago. Je li mi to najbolja utakmica u karijeri? Uh, ne znam baš. Kad važem na taj način, onda svoju individual­nu predstavu vežem uz rezultat koji je klub ostvario, a ovaj na Camp Nou nije bio baš dobar - javio nam se Budimir.

Nakon utakmice pokušao ga je utješiti Ivan Rakitić.

- San mi je već neko vrijeme upoznati ga, nevjerojat­no je skroman. Baš mi je drago da je jedan naš čovjek dio takve mašinerije kao što je Barcelona, ljudi lete. Dao mi je i svoj dres. Htio sam ga upoznati još 2016., kad sam gostovao tamo sa Sampdorijo­m, ali nekako smo se mimoišli

- priča nam

Budimir, koji je u spomenutoj utakmici također zabio. S Mallorcom vodi borbu za ostanak u La Ligi, njegov klub nalazi se na 17. mjestu, posljednje­m koje jamči spas. - Fokus mi je samo na tome, individual­na postignuća me toliko ne zanimaju. Ako baš inzistirat­e, volio bih zabiti dvoznamenk­asti broj golova do kraja sezone. Reprezenta­cija? Nitko me još nije zvao. Budimir još nije upoznao Rafaela Nadala, koji je veliki navijač Mallorce i koji je gledao utakmicu.

- On ovdje ima status poput Messija, teško je uopće doći do njega.

 ??  ?? Ivan Rakitić je Anti Budimiru nakon utakmice dao svoj dres
Ivan Rakitić je Anti Budimiru nakon utakmice dao svoj dres

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia