24sata

‘VRATIT ĆU SE NA LJETO, VI HRVATI STE MI SUPER’

Vratio sam se u Zagreb nakon 30 godina. Kod vas sam pojeo najbolju ribu u životu, priča nam glumac...

- Razgovaral­a: TONIA MALIĆ

INTERVJU S TIMOM ROTHOM Filmska zvijezda vratila se u Zagreb da mu poprave vid

Želim razgovor s Timom Rothom, rekao mi je urednik odmah nakon što sam se ušetala u redakciju. Zovem taksi i brzinski spremam pitanja. Imam dvadesetak minuta pripremiti intervju koji se vjerojatno neće dogoditi.

Šanse da naletim na njega i bude raspoložen za razgovor gotovo se graniče s nulom. Odmah su me upozorili. Ulazim u hotel i zaustavlja­m svakog čovjeka koji se nalazio u predvorju. “Jeste li možda vidjeli Tima Rotha?” Bezuspješn­o. I prvi. I drugi. I treći put. Ok, sjest ću na kavu u lobbyju hotela i možda ga uhvatim kako izlazi iz hotela, pomislila sam. Kad ono, za prvim stolom sjedi on. Tim Roth. Onaj glumac kojega sam gledala u kultnim filmovima Quentina Tarantina (56) sjedi nekoliko metara od mene. Prilazim stolu za kojim sjedi sa suprugom Nikki i kažem: “Dobar dan, oprostite na smetnji. Radim u medijskoj kući 24sata i htjela bih vas zamoliti za jedan intervju”, rekla sam mu i prije nego što je odgovorio, odmah sam ga “presjekla”. “Novinarka sam na početku karijere i intervju s vama bi mi bio dobra odskočna daska.” Pogledao je suprugu, dobio dozvolu i rekao: “Nema problema, sjednite”.

- U metropolu sam došao prije dva dana u pratnji supruge. Već sam dolazio u vašu predivnu zemlju. Točnije, u Zagreb. Ako me pamćenje dobro služi, prvi put sam došao u Hrvatsku krajem osamdeseti­h. Točno godinu prije nego što je počeo rat. Snimao sam film ‘Rosencrant­z & Guildenste­rn Are Dead’ s Garyjem Oldmanom i Richardom Dreyfussom u glavnim ulogama - rekao nam je Tim pa nastavio s pričom...

 ??  ??
 ??  ?? Naša novinarka ‘ulovila’ je britanskog­a glumca
Naša novinarka ‘ulovila’ je britanskog­a glumca
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia