24sata

DLAKA SPASA

Odakle sijeda vlas kraj ruke ubijene Jasmine i zašto nije analiziran­a?

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, D. PLANTAK

Ne želim svjedočiti, kratko je rekao Ivan Srnec sucu Tomislavu Brđanoviću, koji ga je pozvao na Županijski sud u Varaždinu, gdje se Smiljani Srnec sudi zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23).

Srnec je odlučio iskoristit­i zakonsku mogućnost i ne svjedočiti u postupku koji se vodi protiv njegove supruge. U vrijeme ubojstva, na ljeto 2000. godine, Ivan i Smiljana još nisu hodali ni živjeli zajedno.

No on je poznavao Smiljanina i Jasminina oca Martina Fredi Dominića, a poznaje i njihovu majku Katarinu Dominić, koja živi s njima u istom kućanstvu kad dođe u posjet u Hrvatsku. Ivan Srnec bio je kod kuće kad je Fredi 29. studenog 2003. godine oko 2.15 sati došao pijan iz kafića te lupanjem po vratima dječje sobe probudio i uznemirio ukućane. Među njima je bila i Smiljanina i Ivanova tromjesečn­a beba.

Fredi je tom prilikom izvrijeđao Smiljanu nazivajući je pogrdnim imenima te je udario otvorenom šakom u predjelu lijevog uha. Alkotest je odbio. Smiljanina supruga u svojem je iskazu spomenuo Dražen Palfi, kojega, rekao je, dobro poznaje jer su zajedno radili. On je na sudu ispričao da je na Uskrs 2001. s Ivanom i Smiljanom putovao u Mađarsku. - Imala je Jasmininu osobnu iskaznicu koju je držala u krilu. Ja sam pripremio svoju. Oba granična policajca su samo mahnula da prođemo, nisu nam provjerava­li dokumente. Kad sam je pitao zašto ima sestrinu osobnu iskaznicu, rekla je da je ‘hurma’ (na međimursko­m glupača, budala) ostavila dokumente - rekao je.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia