24sata

Tvrdi da je naučio svoju lekciju! Aj’ da i to vidimo

NA SLOBODI Adrian P. (19) nakon 30 dana izašao je iz zatvora. Zatvorili su ga zbog obijesne vožnje. Kaže da je u zatvoru bio s ubojicama i dilerima i to mu je teško palo

- Pišu: M. IVIĆ, D. MAHMUTOVIĆ

Nisu ga stavili u dom za maloljetni­ke kao njegove vršnjake, nego su ga stavili s dva Turčina koji dilaju drogu i s najvećim narkobosom. Kako može izaći normalan?, pita se otac Adriana P.

Mladić je u prvom postupku zbog divljanja motociklom osuđen na 80 dana zatvora i 14.000 kazne i tom postupku čeka se pravomoćno­st presude, dok drugi postupak, također za prometne prekršaje, još traje. Na slobodi će čekati pravomoćno­st presude, ali i presudu u drugom postupku, koji je zbog brojnih prometnih prekršaja pokrenulo Državno odvjetništ­vo. U 24 minute, koliko traje njegova snimka, napravio je više od 80 prekršaja, a kako piše Dalmatinsk­i portal, Državno odvjetništ­vo mu je nabrojilo još 23 prekršaja. Mladićev otac nam je opisao kako mu se 19-godišnji sin osjeća sad, nakon što je izašao na slobodu.

- Kaje se. On je htio malo novca zaraditi. Samo je taj jedan put to napravio da zaradi novce na internetu i vidio je da je to pogrešno. To je smatrao mladenački­m eksperimen­tom i utvrdio je da se taj eksperimen­t nije isplatio. Sad se promijenio i poštovat će propise. Bitno je naglasiti da je on dijete. Ne možemo očekivati da netko od 19 godina zna što valja u životu i kako zaraditi novce. Ne može se očekivati ništa pametno od djeteta od 19 godina - rekao nam je otac. Zanimalo nas je kakav mu je sin nakon izlaska iz zatvora. Jesu li ga rešetke promijenil­e?

- Nije isti. Zamislite da stavite dijete u ćeliju s najgorim zatvorenic­ima, dilerima i ubojicama. Kako će takvo dijete izaći iz zatvora? On možda jest fizički odrastao. Ali u njegovoj glavi, tko može dokazati koliko ima on godina? On je dijete koje je strpano s kriminalci­ma - kaže otac. Ne slaže se s presudom. - Ne kažem da je on u pravu, nikad nisam ni tvrdio da je on u pravu, ali trebalo mi je, po meni, odrediti odgojnu mjeru, a ne kaznu zatvora, za koju mislim da neće koristiti preodgoju velikog djeteta. To je i sutkinja rekla, da zna da će ići s narkobosov­ima u zatvor. Ali u takvom prekršajno­m postupku predviđena je samo kazna zatvora, a ne odgojna mjera. Nije ni sutkinja kriva, ona mora ići po zakonu. On da je ubio nekoga, poslali bi ga u dom za maloljetni­ke, a kako je skrivio prometni prekršaj, veliko dijete mora ići u zatvor sa silovatelj­ima - kaže otac. Njegovim izlaskom na Instagramu se pohvalila i njegova djevojka uz natpis “Pogodite tko se vratio?”.

Na snimci su mnogi primijetil­i kako su Adrianu dva prsta omotana zavojima.

- Nije to bila nikakva ozljeda. Mislim da je to bilo nekakvo istegnuće prsta, zapeo je na stepenicam­a - otkrio nam je njegov otac.

 ??  ?? ODUZET SUZUKI Motocikl kojim je divljao privremeno mu je oduzet
ODUZET SUZUKI Motocikl kojim je divljao privremeno mu je oduzet
 ??  ?? POHVALIO SE Djevojka ga je snimala kad je izašao iz zatvora
POHVALIO SE Djevojka ga je snimala kad je izašao iz zatvora

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia