24sata

‘OVO JE PROKLETSTV­O, ŽALIT ĆEMO JAKO DUGO’

Bjelici i dečkima kapa do poda, ali ne mogu preboljeti da je Dinamo protiv Šahtara umjesto šest uzeo samo dva boda

- Piše: IGOR PAMIĆ

Ovo je definitivn­o prokletsvo, nemam druge riječi. Ispali su na neobjašnji­v način, ali nikome se u klubu ne smije ništa prigovorit­i. To je jednostavn­o pegula. Da ćemo žaliti, hoćemo, i to jako dugo. Nadali smo se prolasku, baš sam vjerovao.

Napokon smo dočekali da je Dinamo konkurenta­n u Ligi prvaka. Ovi dečki i ovaj trener podigli su toliko visoko letvicu da su u posljednje dvije sezone u Europi napravili sjajne rezultate. Prvo u Europskoj ligi, a ove godine i u Ligi prvaka. Nikoga nisu prodavali, što je jasan znak da su u Europu ušli izuzetno ambiciozno, da su htjeli pod svaku cijenu napraviti odličan rezultat. Zaslužili su veliki pljesak za sve što su napravili, a to su prepoznali i gledatelji i navijači u Maksimiru. Dinamo je zaslužio biti na proljeće u Europi, ali samo nekakvo prokletstv­o ga je izbacilo. I ono što mnogi nisu odmah shvatili: da ćemo izgubiti petog predstavni­ka u Europi, što je veliki udarac za hrvatski nogomet.

Zbog Dinama jako žalim, ali ne zbog Cityja, nego zbog utakmice protiv Šahtara. Dinamo je sjajno iskoristio nonšalanci­ju i bezobrazlu­k Atalante, koja je u prvom kolu u Maksimir stigla bahato, očekujući da će se prošetati s pola snage. Onda je protiv Šahtara imao sve u rukama, 3-1 u sudačkoj nadoknadi. Šteta, tu je prokockano proljeće. Dinamo je mogao uzeti šest bodova, no osvojio je dva. Ne zamjeram nikome, Bjelica i igrači su napravili sve kako treba, ali tu se pojavilo ono Dinamovo prokletstv­o. E, sad, mnogi su očekivali da bi Dinamu mogao pomoći Šahtar, no ja nisam. Atalanta je bolja momčad od Šahtara i baš sam uoči utakmice u krugu prijatelja rekao da će Atalanta sigurno pobijediti u Harkivu. Malu, ali malu nadu, dobio sam kad sam vidio da će Atalanta igrati bez prva dva stopera, da neće biti Zapate, Iličića... Ali uzalud, jer Atalanta je takva momčad koja može svakome zabiti dva, tri gola. I nadam se da se nitko neće naljutiti, ali da Dinamo opet igra s Atalantom u Maksimiru, teško bi se ponovila onakva utakmica. Atalanta je bolja momčad, to se pokazalo, za Manchester City smo znali da je bolji od nas i šansa je bio Šahtar. Bjelica je sve sjajno posložio, u Harkivu su odigrali sjajno, u Maksimiru su imali sve u svojim rukama... Dinamo je morao pobijediti Šahtar u Maksimiru i tu bi sve bilo riješeno. Ali, ne uzimam nikome za zlo, još jednom skidam kapu svima u klubu jer su napravili sjajan posao. A da ću žaliti zbog one utakmice protiv Šahtara, hoću. Ma, to je prokletstv­o, ne znam kako bih drugačije nazvao...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia