24sata

Pep kao provalnik Harry iz ‘Sam u kući’

GUARDIOLA VS BJELICA KAO U FILMU Crna vunena kapa, izraz lica i šal, Guardiola je na Maksimiru izgledao kao Joe Pesci u američkoj komediji, piše BBC

- Piše: ANTONIO BEVANDA

DVA PRIJATELJA Gospodski, baš se tako ponio Pep Guardiola prije utakmice. Nenad Bjelica čekao je Pepa Guardiolu, gledao je prema klupi Cityja, a onda mu se Pep pojavio iza leđa. Srdačno su se pozdravili, Pep ga je izgrlio, a onda je pružio ruku Ninu Buli i Reneu Pomsu, Bjeličinim pomoćnicim­a u stožeru.

Bjelica je utakmicu vodio sa šalom, a Guardiola sa zimskom kapom. Pep je na početku sjedio, a onda je stajao na rubu trenerskog prostora. Malo je sjedio, malo je stajao. Nenad Bjelica je standardno bio na rubu trenerskog prostora. Uostalom, on tako uvijek vodi utakmice. Bilo da je riječ o HNL-u ili Ligi prvaka. No nakon što je Dinamo poveo, Pep se tako namrštio, a kapa mu je pala preko pola čela, pa su novinari BBC-a odmah napisali da izgledao kao legendarni Joe Pesci u obiteljsko­j komediji “Sam u kući”. U tom filmu Harry, kako se Pesci zove u filmu, u crnoj vunenoj kapi, zajedno s prijatelje­m Marvom, pokušava provaliti u kuću Kevina McCalister­a, koji je sam u kući. Ne znamo je li ta opaska u svlačionic­i došla do trenera Cityja, ali odmah na početku drugog dijela Pep je skinuo kapu i pokazao svježe obrijanu glavu. Sredinom prvog poluvremen­a Guardiola je nezadovolj­no širio ruke prema svojem pomoćniku Arteti. Kad je City izjednačio, bio je puno mirniji. Pozvao je neke igrače na dodatno savjetovan­je. Nenad Bjelica je za to vrijeme razgovarao s pomoćnicim­a. Kratko je pred kraj prvog poluvremen­a Bjelica i prigovorio četvrtom sucu. Tražio je karton nakon starta Otamendija na Bruni Petkoviću. Na kraju, prijateljs­ki zagrljaj dvojice trenera.

 ??  ?? Bjelica i Guardiola su ugodno razgovaral­i i u Maksimiru
Bjelica i Guardiola su ugodno razgovaral­i i u Maksimiru
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia