24sata

Čeferin u Zagrebu: Uh, pa ovo je najgori stadion u Ligi prvaka

SVAKA ČAST Uefin predsjedni­k postao je ambasador Sportskih igara mladih, a na inauguraci­ju su stigli Šuker, Ćiro Blažević, Kustić, Stanić...

- Piše: D. MILIČIĆ, A. BEVANDA

UPOZNALI SE U HOTELU Poznajete li Ćiru Blaževića, pitao je Davor Šuker predsjedni­ka Uefe u hotelu Esplanade odvlačeći ga prema Ćiri.

- Kako ne, legenda - rekao je Čeferin pružajući ruku.

- Vi ste nam uzor, u pi... materinu - povikao je Ćiro.

- Još mi nitko nikad nije rekao: ‘Vi ste nam uzor, u pi... materinu’ - odgovorio je Čeferin i nasmijao sve prisutne. Sportske igre mladih svake godine okupljaju više od 200.000 djece iz Hrvatske, Srbije i BiH, što ih čini najmasovni­jom sportskom manifestac­ijom u Europi. Ambasadori Sportskih igara su Luka Modrić, Edin Džeko, Nemanja Matić, a pridružio im se i predsjedni­k Uefe Aleksander Čeferin, koji je objasnio:

- Bio sam na svadbi i zazvonio je telefon. Hrvatski broj. Kako imam puno prijatelja u Hrvatskoj, javio sam se. Predstavio se kao Zdravko Marić, predsjedni­k Igara mladih, a ja sam ga pitao otkud mu moj broj. Nije htio odgovoriti pa sam mu rekao: ‘Gledajte, ako nećete reći otkud vam broj, nećemo razgovarat­i’. Mjesec dana kasnije opet zvoni nepoznati broj. Ruski broj. Kako je i Rusija članica Uefe, javim se.

- Halo, ovdje Zdravko Marić, imam jedan odličan projekt.

- U redu, ali otkud vam broj? - Ne mogu vam reći.

- Gledajte, dok mi ne kažete odakle vam broj, nema razgovora. Nakon toga me nazvao Predrag Mijatović, također ambasador Igara: ‘Ja sam mu dao broj, projekt je dobar’.

U jednom trenutku iz Madrida se javio Luka Modrić. - Gospodine Čeferin, čestitam vam na ulasku u našu obitelj. Uz vaš angažman, ovaj projekt će još više rasti.

Nakon toga Čeferin je stigao u Maksimir. I zgrozio se:

- Pa to je najgori stadion koji sam vidio u posljednje vrijeme! Imate punu podršku Uefe za izgradnju novog. Dinamo je napravio igrače koji su igrali u finalu SP-a i jednog koji je igrao u polufinalu. Svi znamo da klub dobro radi i proizvodi igrače, ali kad vidiš taj stadion, mislim da možda nema lošijeg stadiona na ovom nivou. A bez dobre infrastruk­ture nema napretka u nogometu. Mirko Barišić je dodao:

- Nadam se da ćemo najkasnije za četiri godine imati novi stadion.

 ??  ?? Čeferin i Ćiro su se srdačno pozdravili i porazgovar­ali
Čeferin i Ćiro su se srdačno pozdravili i porazgovar­ali

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia