24sata

Kavez? Ne dolazi u obzir, bjež’mo!

-

Nema šanse da odustanem od potrage za njim. Neka me žena zvala prije dva dana da ga je vidjela i sad opet dižem dron. Vratit će se on meni, rekao je jučer Ivan Božić.

Njegov bik Jerry osvojio je simpatije cijele zemlje, nakon što je 25. listopada u zadnji tren izmakao mesarskom nožu nasred klaonice u Kaštel Starom. Danima su ga tražili policija, vojska, veterinari te lovačke udruge, a kada su ga konačno uhvatili, snalažljiv­i Jerry opet je pobjegao i do danas nije nađen. Iako tek štene, slatkog osjećaja slobode zaželjela se i vučica iz Zoološkog vrta u Osijeku. Ona je najnoviji slučaj odbjegle životinje. Pobjegla je u petak. Građani su javili da su je vidjeli u Bilju. Djelatnici zoološkog vrta su reagirali na dojavu, izašli na teren, ali vučicu nisu našli. - Mislimo kako je nekako uspjela prokopati zemlju i proći ispod ograde ali to još istražujem­o. Nakon toga je pobjegla kroz stražnji dio iza Zoološkog vrta - reklo je osoblje vrta. Pronalazak vučice im je prioritet jer mora jesti. Denis Vedlin, rukovodite­lj osječkog ZOO-a rekao je za Jutarnji kako vučica može preživjeti bez hrane sedam do deset dana. - Riječ je o pametnoj životinji, ne sumnjam da će u prirodi naići na neku lešinu - rekao je Vedlin. Kavez nije više mogla podnijeti ni afrička divlja mačka. Nesvakidaš­nju životinju za naše podneblje slučajno je u Turopolju uočio mještanin na povratku s ribolova. Kako je ovamo došla, ne znaju ni stručnjaci. Budući da ima ogrlicu, najvjeroja­tnije je riječ o kućnom ljubimcu. Našli su se i neki koji su bježali jer su se zaljubili preko ušiju. Tako se magarac Jadran zaljubio u magaricu Josipu. Nagovorio je dva prijatelja, Giovannija i Iliju, da probiju ogradu i pobjegnu. Zabavu su potražili na ulicama Knina. (im)

 ??  ??
 ??  ?? KRAVO, STANI! ZAR NE VIDIŠ DA GLAVINJAŠ U
KRIVOM SMJERU?
KRAVO, STANI! ZAR NE VIDIŠ DA GLAVINJAŠ U KRIVOM SMJERU?
 ??  ?? OVO O BIJEGU MI
JE BILA SUPER IDEJA...ALI, JAO MENI, SMRZAVAM SE OVDJE..MOŽDA SAM IPAK MOGLA
OSTATI KOD VLASNIKA. ILI BAR U AFRICI.
KUD BAŠ ZAVRŠIM U TUROPOLJU
OVO O BIJEGU MI JE BILA SUPER IDEJA...ALI, JAO MENI, SMRZAVAM SE OVDJE..MOŽDA SAM IPAK MOGLA OSTATI KOD VLASNIKA. ILI BAR U AFRICI. KUD BAŠ ZAVRŠIM U TUROPOLJU
 ??  ?? AJME, PRIJATELJI, POMOZITE! UMRIT ĆU BEZ JOSIPE, MORAM POBIĆ.
AJME, PRIJATELJI, POMOZITE! UMRIT ĆU BEZ JOSIPE, MORAM POBIĆ.
 ??  ?? AKO SAM KOPITAR NISAM TELE. BJEŽAT ĆU DOK ME JE VOLJA. SLOBODA
GOVEDIMA !!!!
AKO SAM KOPITAR NISAM TELE. BJEŽAT ĆU DOK ME JE VOLJA. SLOBODA GOVEDIMA !!!!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia