24sata

Brena je u Areni pjevala sa sinom

DOBILA OVACIJE U Zagrebu sam zadnji put nastupila 2009. Velika mi je čast stati ovdje pred ovu publiku, rekla je Lepa Brena na subotnjem koncertu u zagrebačko­j Areni

- Piše: TATJANA PACEK, PETRA KANIĆ

SPEKTAKL U ARENI

Teško je sakriti ovu sreću i veselje, vidimo se nakon toliko godina, tako je Lepa Brena (59) u subotu pozdravila publiku u zagrebačko­j Areni.

Sat prije koncerta oko Arene registraci­je Siska, Karlovca, Varaždina, Splita, Slovenije, Bosne i Hercegovin­e... Kolone autobusa posvuda. Mjesta za parking ni za lijek. Pjevačica je opravdala status najveće zvijezde ovih prostora. Bez bisa i onog krkanskog ‘a di su ruke’, uz vrhunsku produkciju i s glazbenom i plesačkom beogradsko­m A reprezenta­cijom, Brena je pjevala gotovo tri sata u punoj Areni. - Tu sam zadnji put pjevala 2009., a ovaj koncert neće imati nikakve sličnosti. Odabrala sam popularne pjesme od osamdeseti­h, više od 45. Za svaku smo napravili nove aranžmane, rekla je Brena. Brena se na zvijezdi spustila na pozornicu, potom stala na platformu na pozornici koja se uspinjala, simbolično je uzdižući u nebesa. Krenula je s “Boliš i ne prolaziš“, “Nežnom ženom“, “Uđi slobodno“a potom izvela hitove iz 80-ih.

- U Zagreb često dolazim, da ne kažem baš, 100 godina. Velika mi je čast stati pred ovu publiku i sretna sam da su prepoznali poruke ljubavi i pozitivnu energiju - rekla je Brena.

Otpjevavši “Jugosloven­ku“uz sjajnu pirotehnik­u, u dvorani je nastao raspašoj, a “Duge noge“, “Mile voli disko“, “Čačak“, “Sitnije, Cile sitnije“… bile su kulminacij­a koncerta. Oko nje su plesale “Lepe Brene”, odjevene u kostime koje je zvijezda nosila 80-ih; kratke suknjice, s resicama, šljokicama... Najemotivn­iji trenutak večeri bio je kad je na pozornicu izvela sina Stefana (27) i s njim zapjevala “Jedan dan života“, megahit iz 1985., duet koji je tad pjevala s Miroslavom Ilićem. Stefan je nakon toga izveo nekoliko svojih pjesama a naposljetk­u je ubrao ovacije u Areni. - Mama, hvala ti na prilici! Ovo je nezaboravn­o iskustvo - rekao joj je Stefan.

Iz VIP lože gledao ih je Brenin drugi sin Viktor, dok Filip i njegova supruga Aleksandra Prijović nisu bili na koncertu. Suprug Boba Živojinovi­ć se smjestio za stol pored bine. Na kraju su se, dok je Brena pjevala “Ja nemam drugi dom“, ‘njezina tri muškarca’ popela na pozornicu. Zagrlila ih je i upitala publiku “Može jedna poruka iz Zagreba, poruka ljubavi?“. Sin Stefan je već nastupio pred 15 tisuća ljudi na jednom festivalu. U Zagrebu je pjevao “U drugom život“i još nekoliko pjesama. Dobio je ovacije kad je s mamom izveo megahit iz 1985. “Jedan dan života“.

- I mama i Miroslav tad su bili velike zvijezde. Kad negdje trebam pjevati duet, ta pjesma je jedna od nekoliko koje izvodimo - rekao nam je Stefan. Za “Mama, hvala na prilici“dobio je ovacije. Fin i pristojan mladić...

- Naši roditelji nisu pričali što treba raditi nego su nam to pokazivali. I tako se djeci puno lakše usadi što je dobro a što nije.

 ??  ??
 ??  ?? Brena se spustila na zvijezdi pa zapjevala sa sinom
Brena se spustila na zvijezdi pa zapjevala sa sinom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia