24sata

CRO Hansen: I ja postojim!

ČERVAROV ADUT Osječanin Ante Kuduz (24) briljira u Dinamu iz Bukurešta, a frizurom podsjeća na Danca Mikkela Hansena

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

ORIGINAL I KOPIJA Ni Luka Cindrić, ni Manuel Štrlek, ni Zlatko Horvat ni netko četvrti. Broj jedan na rukometnoj ljestvici hrvatskih strijelaca u Ligi prvaka ove je sezone Ante Kuduz.

Uža ga publika već zna, upoznala ga je u lipnju kada je dobio prvi poziv Line Červara, ali će šira pitati: “Tko?”. Pa neka joj kaže nešto za početak.

ZAJEDNIČKE VEČERE I KINO

- Htio sam pokazati rukometnom svijetu da i ja postojim. Naravno da je to za pohvaliti se, ali ja se baš i ne volim hvaliti - u startu će 24-godišnji Osječanin koji je okolnim putem izgradio ozbiljnu priču u Dinamu iz Bukurešta.

I klubu i njemu ide iznad očekivanja. U deset je utakmica zabio 54 gola, dovoljno za ukupno 4. mjesto u eliti u kojoj je Dinamo najugodnij­e iznenađenj­e polusezone.

ZVIJEZDE U GRADU

- Mogu reći da smo stvarno kao obitelj, doslovno. Prije i poslije treninga ili utakmice idemo zajedno na kavu, ručak, večeru, kino. Dinamo je policijski klub, vladin, stoga su financije sigurne makar je problem što ovdje nema autocesta pa nam za 300 km treba i 8 sati. Iz matičnog Osijeka s 18 je otišao u Varaždin, pa francuski Dijon i švicarski Winterthur.

- U Švicarskoj sam se preporodio. Sada u Dinamu glavni sam strijelac, igram puno, obranu i napad. No, idem zasad stepenicu po stepenicu. Sljedeća je onda Kiel?

- Vrti se nešto, pitaju, ali prerano je. Javljaju se mnogi, ne Kiel, naravno, ali glavom sam u i dalje u Dinamu.

PSG ne zove sigurno, tamo već imaju svog Hansena...

- Ha, ha, ha. Ma očekivao sam da će biti takav nadimak zbog kose. Moram još puno raditi na sebi, ne želim da mi to uđe u glavu. Da mi godi, godi, no trebam još puno utakmica i prvenstava odraditi da bi to moglo biti to - ostaje na zemlji bukureštan­ski AK-47, ne i hrvatski jer Marko Mamić ‘ne da’ mu broj.

- Život je ovdje predivan. Ljudi nas prepoznaju, osjećamo se kao zvijezde.

 ??  ?? Kuduz (lijevo) podsjeća na Hansena (desno), a najbolji je hrvatski strijelac u Ligi prvaka. Želi ga PPD Zagreb
Kuduz (lijevo) podsjeća na Hansena (desno), a najbolji je hrvatski strijelac u Ligi prvaka. Želi ga PPD Zagreb
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia