24sata

SLUŠAONICA, VRT I KINO STIŽU U DOM

SVE U ZNAKU PRIRODE: PRETRAGE ZA KUĆNO KINO NA PINTERESTU SU PORASLE ZA 368 POSTO, A ZA MINIJATURN­E FONTANE ZA ČAK 917 POSTO

- Piše: MARIJANA MATKOVIĆ

Zimski vrtovi prepuni cvijeća, ili barem jedan kut u sobi koji ćete urediti tako da možete čitati knjigu zavaljeni u fotelju i okruženi sobnim biljem, apsolutni je trend 2020. godine, pokazala je analiza pretraga na Pinterestu.

Prema izboru stručnjaka za dizajn interijera, povezivanj­e s prirodom u prostoru u kojem živimo je obavezno, pa visoko mjesto među idejama za uređenje prostora imaju i male kućne fontane.

Među “must have” kutke u domu u 2020. godini svakako spada i prostor u koji možete smjestiti kućno kino ili slušaonica koju ćete urediti za uživanje u omiljenoj glazbi.

Poželjno je da za to uredite jednu prostoriju u podrumu ili na tavanu, no ako nemate poseban prostor, pokušajte smjestiti ekran i zvučnike u dio stana u kojem najmanje smeta ostalim ukućanima i omogućava vam da se “povučete” u vlastito kino a da vam drugi ne smetaju. Ako imate prostora, uz kutak za film i glazbu odlično se slaže mala kućna pivovara, koju su na Pinterestu pretraživa­li 411 posto više nego lani. Takav prostor bio bi upravo idealan za povremeno druženje s dragim prijatelji­ma, pa pripremite i nekoliko jastuka za pod. Malu nišu u zidu, ili kut između kuhinje i hodnika, iskoristit­e za “sitna veselja”, odnosno kao kutak za pripremu kave. Ideje za uređenje kutka za kavu tražile su se 751 posto više nego 2018. Tu, baš kao u kafiću, možete složiti popis za kupnju, čitati novine, surfati, a na “oglasnoj” ploči na zidu ispisati poruke ukućanima.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? AROMATERAP­IJA ZAČINIMA I KAVOM Uzgoj začinskog bilja, salata i klica u domu sve je popularnij­i. Posebno se traže savjeti za hidroponsk­i uzgoj (1. i 3.) Mini cafe kutak postaje ‘must have’ u uređenju interijera (2) Imate li prostora u podrumu, uredite kino u koje se s obitelji ili prijatelji­ma možete povući i uživati u omiljenim filmovima (4)
1
AROMATERAP­IJA ZAČINIMA I KAVOM Uzgoj začinskog bilja, salata i klica u domu sve je popularnij­i. Posebno se traže savjeti za hidroponsk­i uzgoj (1. i 3.) Mini cafe kutak postaje ‘must have’ u uređenju interijera (2) Imate li prostora u podrumu, uredite kino u koje se s obitelji ili prijatelji­ma možete povući i uživati u omiljenim filmovima (4) 1
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 4
4

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia