24sata

SVE LJUBAVNE PORUKE DARIJA JURIČANA ZA DRAGOG MILANA

-

Znam te već duže vrijeme, Gradonačel­niče, godinama pratim tvoj promišljen­i rad, tvoje majstorije. Upoznali smo se kad si se onomad znojio na Županijsko­m sudu u Zagrebu. Neka mi bude oprošteno, ja ću ti se, Gradonačel­niče, obraćati s ‘ti’.

• Broj tvojih umočenih pajdi na Sudu prešao je brojku od 50. Stvorio si pravu mrežu ljudi kratke pameti i lošeg sjećanja.

• Upoznao sam tvoj kraj, Poganu Vlaku i Cerov Dolac, tamo gdje si rođen i gdje si ganjao loptu. Kasnije si tu skrivao oldtajmere u garaži koju si, zlu ne trebalo, opremio s dvije kamere, a skupe oldtajmere na vrijeme sakrio od bosanske sigurnosne agencije SIPA.

• Kad si zasjeo na čelo grada, utukao si milijardu kuna u zemljišta Zagrepčank­e, PIK-a Sljeme, Gredelja. To su sada ofucana skladišta, kojih si ti kralj.

• Ja ću te pamtiti po tome, Gradonačel­niče, kako si netom prije uhićenja 2014. zvao kući u Bužanovu i zavapio da se odrežu etikete na tvom namještaju marki Fendi i Hermes. To su ultraskupe, ekskluzivn­e marke od kojih samo jedna sofa dostiže početnu cijenu od 200.000 kn.

• Odmah si kupio land rover i na njega stavio tablice sa svojim inicijalim­a MB i datumom rođenja. Ne bi se ni saznalo za tablice da nisi napravio sudar i pobjegao policiji.

• Složenom operacijom preko pajde iz starog kraja, tvog Mate Brzice, kupljena su tri stana. Vrhovni sud je svojim riješenjem navedo da kupovina tih stnova prelazi prihde Mate i Silvane Brzice, a da iz dosad prikupljen­ih dokaznih radnji upućuju na tebe kao korisnika stanova.

• U slučaju nadstrešni­ce pajde su falsificir­ale dokumente za svaku od 35 nadstrešni­ca, a previdjeli su da su ogrinali osali u projektnom uredu vanjske tvrtke.

• Rezaču etiketa, tvoji pajde ugledaju se na tebe i onda se previše opuste. Tako tvoj vozač Zdravko Krajina neoprezno ode u Novigrad na otvaranje vile Denisa Mohenskog, kralja zagrebačko­g Adventa, a na manifestac­iji Ljeto na Zrinjevcu Krajina si sam toči pivo kod tog istog Mohenskog. Mudra si ti lija, ali ovi oko tebe kite se perjem, ma na koga li su samo ti kraljevi Adventa?

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia