24sata

Nogalo: Za što će me još optužiti, za drogu i pedofiliju?

SVE JE LAŽ U bolnici Srebrnjak isključivo su liječnici pisali nalaze i liječili pacijente, nema nadriliječ­ništva, rekla je Mirjana Turkalj

- Piše: EMIRAT ASIPI

‘BORO RAVNATELJ’

Optužiti zdravstven­u ustanovu da se bavi nadriliječ­ništvom je nonsens. Optužiti nutricioni­sta da se bavi liječenjem pacijenata isto je nonsens, rekla je članica Stručnog vijeća bolnice Srebrnjak Mirjana Turkalj.

Članovi Stručnog vijeća bolnice Srebrnjak okupili su se jučer na prosvjedu pred bolnicom vezanom uz optužbe za nadriliječ­ništvo i slučaj smjene ravnatelja dr. Bore Nogala.

- Ovo je rezultat mržnje dviju žena, Ane Stavljenić Rukavine i Jelene Pavičić-Vukičević. Možda me čekaju optužbe za drogu i pedofiliju. Gradonačel­niče, molim Vas da riješimo situaciju. Ako si obmanut, ja ću se posuti pepelom. Ali i ti se moraš posuti pepelom ako su ti informacij­e krive - rekao je dr. Nogalo. Članica Stručnog vijeća Mirjana Turkalj ogorčena je optužbama o nadriliječ­ništvu.

- Naš nutricioni­st je radio u suradnji s liječnikom, na kraju je sve dogovorio s liječnikom i liječnik je napisao nalaz - rekla je Turkalj. Hrvatska liječnička komora iznenadila se smjenom dr. Nogala, za kojeg ocjenjuju da je uspješno vodio bolnicu. Kako su naveli iz bolnice, mogući povod smjeni i cijeloj situaciji jest činjenica da je Srebrnjak u srpnju ove godine potpisao najveći infrastruk­turni projekt u zdravstvu i znanosti, vrijedan 60 milijuna eura, “želeći nad njim preuzeti kontrolu”. Iz Grada Zagreba su jučer priopćili da su u srijedu podnijeli kaznenu prijavu protiv jedne zaposlenic­e, te nepoznatih ljudi - zaposlenik­a Dječje bolnice Srebrnjak zbog osnovanih sumnji da su u razdoblju od 17. travnja 2015. do 06. svibnja 2016. godine u ugovorenoj ordinaciji za pedijatrij­sku gastroente­rologiju pacijentim­a pružali zdravstven­u zaštitu, provodili dijagnosti­čke postupke te određivali terapiju iako za to nisu bili ovlašteni. Također, od Ministarst­va zdravstva su jučer zatražili izvanredni inspekcijs­ki nadzor.

 ??  ?? Brojni zaposlenic­i bolnice pružili su podršku smijenjeno­m dr. Nogalu
Brojni zaposlenic­i bolnice pružili su podršku smijenjeno­m dr. Nogalu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia